Pin It
Η γέμιση για τις ντομάτες γεμιστές, είναι κάτι το μαγευτικό! Φανταστείτε πως μόνο λίγο ρύζι, θα συνοδεύσει μια ωμή ντομάτα στο φούρνο. Θα της δώσει αρώματα, μοναδική γεύση και θα την αναδείξει. Πώς λοιπόν θα έχουμε μια αρωματική μαγειρεμένη γέμιση;

Η μητέρα μου κάνει πάντα τα τέλεια γεμιστά. Εγώ τα λέω copy-paste γιατί πάντα είναι σαν να τρώω τα ίδια γεμιστά, όσος καιρός και να περάσει από την τελευταία φορά που τα έφαγα! Ακολουθώ κατά γράμμα τις συμβουλές της, αλλά κάνω πάντα και μια δικιά μου ξαχπινιά... Άλλωστε δεν θα είχε και νόημα η μαγειρική. Πρέπει να είμαστε δημιουργικοί στην κουζίνα μας και το καθετί να το προσαρμόζουμε στα μέτρα μας και στις δικές μας μαγειρικές προτιμήσεις.

Θεωρώ πως οι ντομάτες οι γεμιστές είναι μία κατηγορία από μόνες τους και δεν συγκαταλέγονται με τα υπόλοιπα γεμιστά - λαχανικά. Θέλω όταν φτιάχνω ντομάτα γεμιστή, να γεύομαι μόνο το άρωμα και τη γεύση της και να μην μπερδεύεται με άλλα λαχανικά. Αν και τις ταιριάζουν πολύ και οι πράσινες πιπεριές... Αλλά αυτό θα το αναλύσω σε άλλη συνταγή!

Πάμε λοιπόν να ετοιμάσουμε την τέλεια γέμιση:

Η αρωματική μου γέμιση με ρύζι για πεντανόστιμες και ζουμερές ντομάτες γεμιστές!

  • Ρύζι "γλασσέ" ή "για γεμιστά" (υπολογίστε 2 κ.σ. για κάθε ντομάτα)
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • Ψίχα από τις ντομάτες ψιλοκομμένη ή στον τρίφτη ή στο μπλέντερ (θα αναλύσω περισσότερα παρακάτω)
  • Άνηθο ή Δυόσμο
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Image

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το ρύζι. Για την ψίχα από τις ντομάτες ένας καλός τρόπος είναι να την τρίψετε στον τρίφτη ή και στο μπλέντερ μαζί με τα μυρωδικά. Εμένα μου αρέσει χοντροκομμένη βέβαια...

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα ρηχό κατσαρολάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και έπειτα το κρεμμυδάκι το ξερό, ψιλοκομμένο. Αφού μαραθεί ελαφρώς, ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύοντας να γυαλίσει.
Ρίχνουμε την ψίχα της ντομάτας, τα μυρωδικά, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε μισό ποτήρι του νερού χλιαρό νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει ελαφρώς. Περίπου 15 λεπτά με 20 λεπτά θα διαρκέσει αυτό.
gemisi-gemistes-ntomates
gemisi-gemistes-ntomates
Image
Τέλος, γεμίζετε τις ντοματούλες σας!