Pin It

Η βασική συνταγή για Κρέπες

Η βασική συνταγή μου για εύκολες και γρήγορες Κρέπες! Νόστιμες και μαλακές κρέπες στο σπίτι, με αγνά σπιτικά υλικά και οικονομικά.

1 ώρα

Εύκολο

10 κρέπες

Υλικά για τις Κρέπες


  • 350-400 γρ. αλεύρι γοχ
  • 1-2 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • μισό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
  • 1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
  • φέτες τυρί ή τυρί τριμμένο, ζαμπόν, σοκολάτα, κουβερτούρα τριμμένη για γλυκές κρέπες, αποξηραμένα φρούτα, μπισκότο τριμμένο και ό, τι άλλο σας αρέσει!
Image

Εκτέλεση συνταγής

Image
Image
Αρχικά λιώνουμε λίγο το βούτυρο. Πρέπει να είναι χλιαρό.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση.

Εκεί ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, το αυγό και χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ένας αρκετά παχύρευστος χυλός.


Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά, κατά προτίμηση αντικολλητικό (αν δεν έχω κρεπιέρα) λαδώνουμε ελαφρά και το απλώνουμε το λάδι στο τηγάνι. Αφού κάψει, με μία κουτάλα ρίχνουμε λίγο από τον χυλό (σχεδόν μισό φλιτζάνι ή τα 2/3) στη μέση του τηγανιού και το απλώνουμε, γυρίζοντας το τηγάνι γύρω-γύρω ελαφρά, να απλωθεί κυκλικά το μείγμα.

Αν θέλετε, μπορείτε και με το πίσω μέρος της κουτάλας να απλώσετε το μείγμα καλύτερα, ενώ έχετε βάλει ξανά το τηγάνι στη φωτιά.


Δεν αναποδογυρίζετε συνέχεια το φύλλο της κρέπας. Αφήνετε να ψηθεί 2 με 3 λεπτά από τη μία και θα καταλάβετε ότι πρέπει να την γυρίσετε, όταν έχει σηκωθεί ελαφρά το φύλλο περιμετρικά.
Αφήνετε και από την άλλη πλευρά 1-2 λεπτά, έως ότου ροδίσει.


Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο και για τις υπόλοιπες κρέπες.

Μπορείτε να τις τυλίξετε μαζί με τα υλικά, το τυρί, το ζαμπόν και να τις τοποθετήσετε σε ένα πυρέξ μαζί με κρέμα γάλακτος και να τις ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 25-30 λεπτά. Αλλιώς, σερβίρετε κρύες ή ζεστές με σοκολάτα και ό, τι άλλο σας αρέσει, χωρίς να τις ψήσετε. Απολαύστε τις όλες τις ώρες της ημέρας!

Καλή επιτυχία!