Pin It

Υπέροχη κόκκινη σάλτσα μανιταριών

Μια υπέροχη και νόστιμη κόκκινη σάλτσα μανιταριών για να συνοδεύετε τα σπαγγέτι σας!

30'

Εύκολο

4

Τα μανιτάρια μου αρέσουν πολύ και τα απολαμβάνω συχνά. Ειδικά όταν είναι περίοδος νηστείας. Η κόκκινη σάλτσα μανιταριών που φτιάχνω μόνη μου εδώ και μερικά χρόνια, είναι μια απλή κόκκινη σάλτσα μανιταριών θα έλεγε κανείς, εμένα όμως κάθε φορά μου αρέσει όλο και περισσότερο! Την εξελίσσω και την απολαμβάνω με τα αγαπημένα μου σπαγγέτι ολικής!

Υλικά για την κόκκινη σάλτσα μανιταριών


  • 1 πακέτο μανιτάρια λευκά (μέτριο μέγεθος)
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό
  • κ.σ. πελτέ
  • 1 συσκευασία κονκασέ ή 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή πολτός ντομάτας
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μισό ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μαζί με τα μανιτάρια τα φρέσκα, κομμένα σε φέτες ή και πιο μικρά αν σας αρέσουν. Εγώ τα προτιμώ σε φέτες και μέλιστα χοντρές γιατί μου αρέσει η γεύση τους. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Μπορείτε σε αυτή τη φάση να σβήσετε με μισό ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί.


Βάζουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε ξανά και έπειτα ρίχνουμε το κονκασέ ή τον πολτό ντομάτας ή την τριμμένη φρέσκια ντομάτα.

Αλατοπιπερώνουμε ξανά, ρίχνουμε τη ρίγανη, τον κύβο για περισσότερη νοστιμιά, μισό ποτήρι βραστό νερό (από τον βραστήρα).

Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 20 με 25 λεπτά την κόκκινη σάλτσα μανιταριών. Στο τέλος ρίχνουμε και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.


Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα μαζί με σπαγγέτι ή και στην πίτσα! 

Απολάυστε την!