Pin It

Τηγανητά Ψάρια και πώς τα τηγανίζω σωστά

Ψάρια τηγανητά και πώς τηγανίζονται σωστά. Μερικά tips επιτυχίας!

Ψάρια τηγανητά και πώς τηγανίζονται σωστά

Τα τηγανητά ψάρια μας αρέσουν πολύ! Και γιατί να μη μπορούμε να τηγανίζουμε ψάρια συχνά, να μη μαζεύουν πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα, να είναι ελαφριά, να είναι τραγανά και να μην καίγονται ή να διαλύονται στο τηγάνι; Να παραμένουν νόστιμα και ζουμερά στο εσωτερικό τους και να μην καίγονται;

Δείτε τα μυστικά για ένα καλό και σωστό τηγάνισμα.


Σκουπίστε καλά τα ψάρια να μην έχουν νερό επάνω ούτε στο εσωτερικό, γιατί θα τραβήξουν πολύ λάδι και θα πετάνε καυτό λάδι κατά το τηγάνισμα. Αλατίστε τα ψάρια πριν τα τηγανίσετε. Για πιο τραγανή και ανάλαφρη κρούστα, τινάξτε το περιττό αλεύρι από τα ψάρια.

Τηγανίζουμε ψάρια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ να έχει κάψει καλά το λάδι πριν τα βάλουμε στο τηγάνι. Καλό είναι να τα τηγανίζουμε λίγα λίγα, για να μην πέφτει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού. Μην αφήνετε τα ψάρια να τηγανίζονται πολύ ώρα. Τρία λεπτά από κάθε πλευρά, είναι αρκετό.

Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, είναι έτοιμα! Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί πριν τα σερβίρετε.
Image
Image

Ποια ψάρια τηγανίζονται;

Τα ψάρια που τηγανίζονται είναι συνήθως εκείνα με το πιο λεπτό πάχος, για να τηγανίζονται γρήγορα στις υψηλές θερμοκρασίες του καυτού λαδιού και να μη μαζεύουν περιττό λάδι.

Ψάρια που τηγανίζονται είναι κυρίως η αθερίνα, η κουτσομούρα, τα μπαρμπύνια, η μαρίδα, ο γαύρος, η σαρδέλα, τα μπακαλιαράκια, οι γόπες, το σαφρίδι.

Γιατί αλευρώνουμε τα ψάρια;

Δεν γίνεται να τηγανίσουμε το οτιδήποτε, από λαχανικά μέχρι κιμά και ψάρια, χωρίς να το αλευρώσουμε πρώτα.

Το σωστό αλεύρωμα, βοηθά το ψάρι μας να διατηρηθεί τραγανό, νόστιμο και ζουμερό στο εσωτερικό, χωρίς να καεί από τις υψηλές θερμοκρασίες του καυτού λαδιού.

Χρησιμοποιήστε το απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτοντας 2 κουταλιές μπέκιν για περισσότερη νοστιμιά, καλύτερη κρούστα και υφή. Μπορείτε να αλατίσετε ελαφρά το αλεύρι.
Image