Pin It
Φτιάξτε εύκολα σπιτικό ψωμί στη γάστρα!

Εκτέλεση | 10 λεπτά

Αναμονή | 12 ώρες

Ψήσιμο | 1 ώρα

Εύκολο

1 μισόκιλο ψωμάκι

Σπιτικό ψωμί στη γάστρα
Σπιτικό ψωμί στη γάστρα
Σπιτικό ψωμί στη γάστρα

Υλικά για το εύκολο σπιτικό ψωμί στη γάστρα

  • 500 γρ. αλεύρι (μισό ολικής αλέσεως)
  • 1 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 340 γρ. νερό
  • ζάχαρη (1 κ.σ.)
  • αλάτι (2 κ.γ.)
  • ελαιόλαδο (2 κ.σ.)

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο, ρίχνουμε προσεκτικά το νερό και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα να αφομοιωθεί το νερό από το αλεύρι και να έχουμε ένα πολύ μαλακό μείγμα που κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο με κλειστό καπάκι, για περίπου 12 ώρες.
Μετά από 12 ώρες, βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, το ρίχνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε δυνατά από έξω προς τα μέσα. Αλευρώνουμε όσο χρειάζεται κατά τη διάρκεια του ζυμώματος γιατί ίσως να κολλάει λίγο. Παράλληλα, πριν ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία, τοποθετούμε μία γάστρα στο φούρνο και προθερμαίνουμε στους 200oC.
Ρίχνουμε το ψωμί στη γάστρα και το ψήνουμε με κλειστό καπάκι για 1 ώρα χαμηλώνοντας στους 180oC. Στα τελευταία 10 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι για να ξεροψηθεί η κρούστα!

Αγαπημένη συνταγή με έμπνευση από την καλή μου Cookpad φίλη Juli! Ευχαριστώ!