Pin It
Όλοι θέλουμε τα τρόφιμα που αγοράζουμε να διαρκούν στο ψυγείο μας για αρκετό χρονικό διάστημα και να μην χαλάνε μέσα σε λίγες ημέρες. Εδώ θα βρείτε τρόπους αποθήκευσης και συντήρησης τροφίμων με το σωστό τρόπο. 

1. Διατηρήστε τα λεμόνια στο ψυγείο

Σχετική έρευνα έδειξε ότι τα λεμόνια που φυλάσσονται σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες στο ψυγείο, διήρκησαν τέσσερις φορές περισσότερο από τα λεμόνια που διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Βγάλτε το τυρί από τη συσκευασία που το αγοράσατε

Βγάλτε το τυρί από τις συσκευασίες που το αγοράσατε και τοποθετήστε το σε λαδόκολλα ή ειδικό χαρτί για τυριά, έτσι ώστε να μπορεί να αναπνέει και να κρατήσει για περισσότερο καιρό.

Όταν το τυρί είναι τυλιγμένο σε πλαστικό, δεν μπορεί να αναπνεύσει οξυγόνο. Αυτό θα επηρεάσει την αυθεντική γεύση του και τα 

3. Σκεπάστε με χαρτοπετσέτα τα φυλλώδη λαχανικά

Η χαρτοπετσέτα απορροφά την υπερβολική υγρασία. Έτσι, τα φυλλώδη λαχανικά-μυρωδικά δεν μαραίνονται αμέσως και μεγαλώνει η διάρκεια ζωής τους.

4. Καταψύξτε τα μυρωδικά που μαραίνονται εύκολα σε παγοκύστες με ελαιόλαδο

Όταν τα χρειαστείτε, μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε κατευθείαν σε συνταγές με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο, όπως σούπες, μαγειρευτά, λαδερά ή ψητά.

5. Καταψύξτε σε παγοκύστες ζωμό από σούπες ή μαγειρευτά

Φτιάξτε μεριδούλες στις παγοκύστες και χρησιμοποιήστε τα σε συνταγές που δεν χρειάζονται ζωμό, για να προσθέσετε στο πιάτο σας μια έξτρα γεύση, όπως σάλτσες ζυμαρικών.

6. Πολτοποιήστε τα φύλλα από σπανάκι ή άλλο πράσινο φυλλώδες λαχανικό και καταψύξτε τα σε παγοκύστες

Είναι η καλύτερη λύση, ειδικά αν τα χόρτα αυτά έχουν αρχίσει να μαραίνονται και σύντομα θα πρέπει να τα πετάξετε. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κατευθείαν σε συνταγές και smoothies!

7. Ανακαλύψτε τις περιοχές του ψυγείου σας και χρησιμοποιήστε τις κατάλληλα

Βγάλτε τα αναλώσιμα από την πόρτα του ψυγείου (όπως το γάλα), αποθηκεύστε προϊόντα στο ντουλάπι λαχανικών και στο κάτω μέρος του ψυγείου τοποθετήστε το ωμό κρέας. 

Τα τρόφιμα στο συρτάρι υψηλής υγρασίας θα είναι όλα τα λαχανικά και χόρτα με πράσινα φύλλα, όπως η ρόκα, το σπανάκι και άλλα μυρωδικά (άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος). Όταν κλείνουμε το συρτάρι μένει υγρασία και διατηρεί τα ευαίσθητα φυλλώδη λαχανικά σας πιο φρέσκα περισσότερο καιρό.

8. Ρυθμίστε σωστά τη θερμοκρασία του ψυγείου

Αν το ψυγείο σας το έχετε ρυθμίσει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία ή σε πολύ χαμηλή, δεν έχει σημασία το πόσο καλά οργανωμένοτο έχετε. Τα τρόφιμα θα  χαλάσουν. Εάν δεν είστε σίγουροι για την κατάλληλη θερμοκρασία, διαβάστε το εγχειρίδιο του μοντέλου της ψυγείου σας ή ψάξτε το στο ίντερνετ.

9. Μην αφήνετε στην κονσέρβα ό, τι περίσσεψε

Αν ανοίξετε ένα κονσερβοποιημένο τρόφιμο, τόνο ή σάλτσα ντομάτας, αλλά δε θέλετε να το χρησιμοποιείτε όλο, μεταφέρετε τα υπολείμματα σε διαφορετικό δοχείο. Έτσι, το υπόλοιπο της κονσέρβας που ανοίξατε θα διατηρηθεί φρέσκο για περισσότερο χρονικό διάστημα. 

10. Διατηρήστε τα μυρωδικά σε νερό

Είναι καλό, να διατηρείτε τα φρέσκα μυρωδικά που αγοράζετε, τοποθετώντας τα σαν ένα μπουκέτο λουλούδια, σε νερό. Καλύψτε τα από πάνω με τη σακούλα που τα αγοράσατε ή με σακουλάκι τροφίμων και τοποθετήστε τα στην πόρτα του ψυγείου. Είναι ένας καλός τρόπος να διατηρηθούν περισσότερο καιρό φρέσκα.

11. Καταψύξτε το κρέας που δεν θα χρησιμοποιήσετε άμεσα

Είναι ένας καλός τρόπος να μην χρησιμοποιείτε άσκοπα όλο το κρέας. Κρατήστε μόνο όσο χρειάζεστε για σήμερα και το υπόλοιπο καταψύξτε το για μια άλλη μέρα.

12. Πλύνετε α φρούτα και τα λαχανικά λίγο πριν τα φάτε

Εάν πλύνετε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά με το που τα πάτε στο σπίτι, η υγρασία που θα παραμείνει επάνω τους μπορεί να τα μουχλιάσει ή και να σαπίσουν πολύ γρήγορα.

13. Καταψύξτε lime σε παγοκύστες για να φτιάχνετε τα αγαπημένα σας κοκτέιλ!