Pin It

Αφράτα Ελιοψωμάκια

Ελιοψωμάκια όνειρο! Αφράτα και μαλακά, με μαγιά. Σίγουρη επιτυχία.

180'

Μέτριο

6

Όμορφα, αφράτα και με τραγανή κρούστα! Αυτά τα ελιοψωμάκια θα τα λατρέψετε. Είναι ό, τι καλύτερο βρήκα, το έφερα στα μέτρα μου και το μοιράζομαι μαζί σας.

Υλικά για τα Αφράτα Ελιοψωμάκια


  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 1/2 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες
  • ρίγανη
  • αλάτι
Image

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή λεκάνη, βάζουμε το 1 κιλό αλεύρι, μαζί με τη μαγιά και λίγο αλάτι. 

Ρίχνουμε το χλιαρό νερό αργά, όχι κατευθείαν επάνω στο αλεύρι και με τα δάχτυλα κάνουμε κυκλικές κινήσεις παίρνοντας κάθε φορά λίγο περισσότερο αλεύρι. Στο τέλος, ρίχνουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε 30 λεπτά σκεπασμένη τη ζύμη σε ζεστό μέρος.
Ζυμώνουμε ξανά, αυτή τη φορά μαζί με τις ελιές, λίγη ρίγανη και μισό φλιτζάνι ακόμα ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε πάλι τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Τέλος, ζυμώνουμε για τελευταία φορά μαζί με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, πλάθουμε 6 μεσαίου μεγέθους ψωμάκια και τα τοποθετούμε επάνω σε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί. Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε μικρότερα και περισσότερα ελιοψωμάκια!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 1 ώρα. Να ελέγχετε μετά τα 40 λεπτά. Μόλις ροδίσουν, είναι έτοιμα.

Καλή επιτυχία!
Image
Image
Image
Image