Pin It

Νόστιμα και Αφράτα Ρολάκια Πίτσας με σόγια και σπιτική ζύμη πίτσας

Είναι λαχταριστά και αφράτα ρολάκια με σπιτικό ζυμάρι για πίτσα.

2 ώρες

Μέτριο

12 ρολάκια πίτσας

Τα ρολάκια πίτσας, τα λατρεύω! Μπορούν να προσαρμοστούν και να είναι το ίδιο λαχταριστά και πεντανόστιμα ακόμα και με κιμά σόγιας που σας τα παρουσιάζω παρακάτω στη συνταγή μου.

Εσείς προσαρμόστε τα ρολάκια πίτσας με χοιρινό ή μοσχαρίσιο κιμά, ζαμπόν και μοτσαρέλα ή γκούντα και ό, τι άλλο τραβάει η ορεξή σας! ;)

Υλικά για τα Αφράτα Ρολάκια πίτσας με σόγια


  • 1 φλιτζάνι σόγια κιμάς
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Έξτρα γεύση λαχανικών (1/4 κύβο ή 1 κ.γ. σε σκόνη)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο (π.χ. μοτσαρέλα ή έμμενταλ ή γκούντα ή συνδυασμός 2 διαφορετικών τυριών)
Για τη σπιτική ζύμη πίτσας, δείτε εδώ.
Image

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνουμε τον κιμά σόγιας σε βραστό νερό και τον αφήνουμε ένα τέταρτο να φουσκώσει. Έπειτα σουρώνουμε και πλένουμε καλά τη σόγια πριν τη βράσουμε.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.


Ανακατεύουμε να μαραθεί λίγο το κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρέ.

Αφήνουμε 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον κιμά σόγιας αφού τον έχουμε σουρώσει καλά.

Η σόγια συμπεριφέρεται σαν "σφουγγάρι", ρουφάει πολύ νερό.

Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι νερό, κατά προτίμηση βραστό, αλατοπιπερώνουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά.

Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε τον κύβο με την έξτρα νοστιμιά λαχανικών και τον μαϊντανο.

Προσέχουμε με το αλάτι γιατί μετά θα βάλουμε και τυρί.


Αφήνουμε τον κιμά σόγιας να κρυώσει, ενώ ανοίγουμε το ζυμάρι πίτσας.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.


Απλώνουμε τον κιμά σόγιας επάνω στη ζύμη πίτσας, μαζί με λίγη κέτσαπ ή σάλτσα πίτσας. 

Απλώνουμε το τριμμένο τυρί να πάει παντού.

Τέλος, διπλώνουμε το ζυμάρι πίτσας από τη μεγαλύτερη πλευρά προσεκτικά, γυρίζοντας πρώτα τις άκρες προς τα μέσα. Προσέχουμε να είναι όσο πιο σφιχτό ρολό γίνεται.


Τοποθετούμε το ρολό προσεκτικά σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά προτίμηση οδοντωτό, ρολάκια, περίπου 5 εκατοστά το καθε ένα.
Image
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα τυρί από πάνω για περισσότερη νοστιμιά!


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 30 λετπά

Καλή Όρεξη!
Image
Image