Pin It
Μπιφτέκια κοτόπουλου στο φούρνο με πατάτες

Είναι πεντανόστιμα και αφράτα! Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη συνταγές με κιμά κοτόπουλου, φτιάξτε αυτά τα μπιφτέκια κοτόπουλου στο φούρνο σήμερα κιόλας.

1 ώρα και 30 λεπτά

Εύκολο

2 μερίδες

Υλικά για τα μπιφτέκια κοτόπουλου


  • 350-380 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 2 αυγά
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 πακέτο (6-7 φρυγανιές) φρυγανιά θρυμματισμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 πατάτες

Για τη σάλτσα μουστάρδας

  • 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. έξτρα νοστιμιοά λαχανικών ή κοτόπουλου σε σκόνη, προαιρετικά

Βάλτε σχεδόν τις διπλάσιες ποσότητες υλικών (γυρώ στα 700-750 γρ. κιμά κοτόπουλου, 3 αυγά, 1 με 1 1/2 πακέτο φρυγανιά) για 4 μερίδες (4 μπιφτέκια κοτόπουλου)!

Δείτε επίσης: 
Κεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο

Εκτέλεση

1
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τον κιμά κοτόπουλου και τον βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μικρά φετάκια και τις ρίχνουμε στο ταψί. Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε επάνω στις πατάτες ή βάζουμε τις πατάτες γύρω-γύρω. Αλατοπιπερώνουμε.
2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, μαζί με λίγη έξτρα νοστιμιά λαχανικών ή κοτόπουλου σε σκόνη αν θέλουμε, και το περιχύνουμε στο φαγητό μας.
3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 200oC και σερβίρουμε ζεστό! Καλή απόλαυση!