Pin It
Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα για να ξεκινήσει καλά και δυνατά η μέρα σου! Διάλεξε ποιοτικά τρόφιμα χωρίς ζάχαρη και επιπλέον συντηριτικά. Αν έχεις χρόνο να φτιάξεις σπιτικό πρωινό, ακόμα καλύτερα! Με ένα σωστό και ισορροπημένο πρωινό γεύμα, θα νιώθεις λιγότερη κούραση μέσα στην ημέρα. 

Με αυτά τα πανεύκολα μάφιν φυστικοβούτυρου θα ξεκινάς τη μέρα σου ισορροπημένα και υγιεινά! 

60'

Εύκολο

12 μάφιν

μάφιν φυστικοβούτυρου

Δυναμωτικά Μάφιν Φυστικοβούτυρου ιδανικά για πρωινό

Υλικά για τα Μάφιν Φυστικοβούτυρου

  • 65 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 40 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 10 γρ. μπέκιν
  • 3 γρ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 μπανάνα ώριμη
  • 60 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 40 γρ. μέλι
  • 70 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 30 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 αυγό μέτριο
  • 1/2 κ.γ. εκχυλ. βανίλιας ή 1/2 κουτάκι βανίλια σκόνη στα στερεά


Για το γλάσο με φυστικοβούτυρο:

  • 30 γρ. γάλα αμυγδάλου (ανάλογα πόσο παχύρευστο το θέλετε)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
Αν θέλετε 12 μάφιν, απλά διπλασιαζετε τις ποσότητες!

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, τις νιφάδες βρώμης, το μπέκιν, το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε την μπανάνα με ένα πιρούνι (αν δεν είναι αρκετά ώριμη, τη χτυπάμε λίγο με ένα μιξεράκι χειρός). Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το γιαούρτι, το γάλα αμυγδάλου, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.

Ανακατεύουμε καλα με τον αναδευτήρα.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τις φόρμες για μάφιν μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω αν έχουμε ειδικά χάρτινα θηκάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190oC για περίπου 15 λεπτά.
Για το γλάσσο φυστικοβούτυρου, ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου με το μέλι και το φυστικοβούτυρο. Περιχύνουμε στα μαφινάια μας μόλις κρυώσουν καλά! Καλή επιτυχία!