Pin It

Ένα αγαπημένο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους! Θα σας παρουσιάσω μια εύκολη και γρήγορη έκδοση αυτής της συνταγής, ελαφριά και light! Δε μπορώ να σας περιγράψω πόσο λαχταριστές και αφράτες γίνονται.

Υλικά για 6 Φλογέρες

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 6 φέτες τυρί gouda
  • 6 φέτες πάριζα ή γαλοπούλα καπνιστή ή ό, τι άλλο αλλαντικό σας αρέσει
  • 1/4 βούτυρο λιωμένο (πλάκα) ή 2 κ.σ. αν είναι ήδη soft

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο και κόβουμε στη μέση, κάθετα. 
 
Εφόσον δεν θα το χρησιμοποιήσουμε όλο, προσοχή να μην το καταστρέψουμε για να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποια άλλη συνταγή. 
 
Κόβουμε το ένα μισό στα δύο, οριζόντια ώστε να έχουμε 2 τετράγωνα. 
 
Ξεκινάμε, παίρνοντας ένα τετράγωνο φύλλο, το ακουμπάμε στον πάγκο και το βουτυρώνουμε ελαφρά. Βάζουμε επάνω άλλο ένα τετράγωνο φύλλο και το βουτυρώνουμε και αυτό. Βάζουμε και ένα τρίτο τετράγωνο φύλλο και το βουτυρώνουμε επίσης. Στρώνουμε στη μέση τη γέμισή μας, γυρνάμε τις άκρες κατά μήκος να καλύψουν ελάχιστα τη γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε προσεκτικά. Συνολικά για κάθε φλογέρα, χρησιμοποιούμε 3 φύλλα.
 
Φτιάχνουμε έξι φλογέρες και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή σε πυρέξ, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20 με 30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο σας. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμες!
 
Εάν επιθυμείτε κάτι πιο ...γκουρμέ, μπορείτε να φτιάξετε μια κρέμα τυριού:

Υλικά για την κρέμα τυριού

  • 100γρ. ή και λιγότερο φέτα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • μισό φλιτζανάκι γάλα
  • 2 με 3 κ.σ. τυρί κρέμα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και κατά την εκτέλεση, βάζουμε μια γενναία κουταλιά της σούπας επάνω στην καπνιστή γαλοπούλα ή την πάριζα και έπειτα τυλίγουμε προσεκτικά.