Pin It

Εύκολη, αφράτη σπιτική πίτσα

Απολαύστε νόστιμη και αφράτη πίτσα στο σπίτι, οικονομικά και γρήγορα!

Προετοιμασία 30'

Αναμονή 30'

Ψήσιμο 25'

Συνολικός χρόνος 1 ώρα και 25'

Εύκολο

8 κομμάτια

1 πίτσα στρογγυλή με 30cm διάμετρο

Υλικά για την αφράτη σπιτική πίτσα


Για τη ζύμη πίτσας, δείτε εδώ.

Υλικά για εύκολη σπιτική σάλτσα πίτσας:

  • 1 κονσέρβα κονκασέ (αλεσμένο ελαφρά στο μούλτι) ή συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στο μούλτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βασιλικός

Υλικά για 1 πίτσα στρογγυλή με 30cm διάμετρο:
  • 5 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 4 μανιτάρια λευκά φρέσκα, κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές βέργες
  • 4 φέτες ζαμπόν (ή κομμένες σε μικρά κομματάκια), μπέικον, πεπερόνι και ό, τι άλλο σας αρέσει
  • 100 γρ. τριμμένο έμενταλ
  • 100 γρ. τρμμένο γκούντα
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα (ή ό, τι άλλο τυρί σας αρέσει)

Εκτέλεση συνταγής

Για την εύκολη σάλτσα πίτσας, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά, ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε και τον βασιλικό.

Αν μας περισσέψει σάλτσα, την βάζουμε στο ψυγείο για μια ωραιότατη μακαρονάδα!

Αφού ετοιμάσουμε τη ζύμη πίτσας, της δίνουμε (εάν θέλουμε) στρογγυλό σχήμα και ξεκινάμε με τη σάλτσα. Έπειτα τα αλλαντικά, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα ντοματίνια και τέλος τα τριμμένα τυριά.

Δουλεύουμε επάνω σε λαδόκολλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC μαζί με ένα ταψί γυρισμένο ανάποδα.

Τοποθετούμε επάνω στο ταψί την πίτσα μαζί με τη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200oC για 25 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και ροδοκοκκινίσουν.

Καλή Επιτυχία και καλή Όρεξη!