Pin It
Φιογκάκια με σπανάκι αλά κρεμ

Φιογκάκια με σπανάκι αλα κρεμ! Ένα ελαφρύ πιάτο, διαφορετικό και πεντανόστιμο!

30'

Εύκολο

2 μερίδες

Υλικά για τα φιογκάκια με σπανάκι αλα κρεμ


  • 300 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια (farfale)
  • 200 γρ. σπανάκι, φρέσκα φύλλα χωρίς τα κοτσάνια
  • 440 ml κρέμα γάλακτος light
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι 
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. παρμεζάνα/μοτσαρέλα/γραβιέρα τριμμένη
Δείτε την εκτέλεση

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι με καυτό νερό και το αφήνουμε να μαραθεί όσο βράζουμε τα ζυμαρικά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά το μισό χρόνο από αυτό που αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνουμε, λαδώνουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη.



Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σπανάκι, αφού το έχουμε σουρωσει από το περιττό νερό.

Το αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά, περίπου δέκα λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα να ενσωματωθεί με το σπανάκι. Αφήνουμε να πάρει μια πρώτη βράση.


Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε πιπέρι, αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε ξανά και αφού δέσει η σάλτσα, σερβίρουμε!

Απολαμβάνουμε ιδανικά με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή κόκκινο αν σας αρέσει!

Καλή Όρεξη!