Pin It
Οι γαρίδες συνδυάζονται τέλεια με γλυκές πιπεριές. Είναι πεντανόστιμες και μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους. Με σπαγγέτι, ως μια χορταστική γαριδομακαρονάδα, πιο θρεπτικά σαν μια γαριδόσουπα  ή ως ...μεζεδάκι με το γνωστό σε όλους μας πιάτο, γαρίδες σαγανάκι. Σήμερα απολαύστε τις αγαπημένες σας γαρίδες σε μια εύκολη και μοναδική συνταγή που θα λατρέψετε! Ακόμα και σε περίοδο νηστείας.

40'

Εύκολο

4 άτομα

Photo by Dana Tentis from Pexels

Γαρίδες με καραμελωμένα ντοματίνια και πιπεριά Φλωρίνης

Οι πολυαγαπημένες μας γαρίδες, αποτελούν πηγή πολύ ισχυρών διατροφικών αξιών. Περιέχουν υψηλά ποσοστά αντιοξειδωτικών, αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεϊνών και ωφέλιμων λιπαρών οξέων, Ω3 όπως όλα σχεδόν τα θαλασσινά.

Καλό είναι να καταναλώνονται με μέτρο. Οι γαρίδες δεν παχαίνουν, καθώς περιέχουν μόλις 99 θερμίδες ανά 100 γρ. Φυσικά, καλό είναι να αποφεύγεται το τηγάνισμά τους.

Αν λοιπόν σήμερα έχετε όρεξη για θαλασσινό, σκεφτείτε να φτιάξετε γαριδούλες! Υπέροχες, νόστιμες πάντα και θρεπτικότατες. 

Υλικά για τις γαρίδες με καραμελωμένα ντοματίνια:


  • 400 γρ. γαρίδες φρέσκες καθαρισμένες μόνο με την ουρά τους ή κατεψυγμένες 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρές φέτες
  • 12 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 2-3 κλαράκια άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κλαράκια μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, προαιρετικά ή σκόνη σκόρδο, 1 κ.γ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη ή κάποιο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ντοματίνια με την πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε 3 λεπτά ακόμη να καραμελώσουν τα ντοματίνια. Αφαιρούμε τα ντοματίνια και την πιπεριά από το τηγάνι και βάζουμε τις γαρίδες.
Οι γαρίδες, αν δεν είναι κατεψυγμένες πρέπει να καθαριστούν και να μείνουν με την ουρίτσα τους.

Σοτάρουμε τις γαρίδες με το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και αφήνουμε 8 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ντοματίνια με την πιπεριά στις γαρίδες, ανακατεύουμε ελαφριά και προσθέτουμε 2/3 ποτήρι του νερού, νερό ζεστό με νοστιμιά λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά μέχρι να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι/ζουμάκι του.

Αν είστε τολμηροί και σας αρέσουν οι αλλαγές, προσθέστε 2-3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή κάποιο άλλο αγαπημένο σας πικάντικο κεφαλοτύρι και ανακατεψτε όπως είναι ζεστό... Καλή Απόλαυση!