Pin It
Γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμάρι κονσέρβα και κοφτό μακαρονάκι

Ένα εύκολο φαγητό με λίγα υλικά που το απολαμβάνει όλη η οικογένεια!

45'

Εύκολο

5 μερίδες

Υλικά για το γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμάρι κονσέρβα και κοφτό μακαρονάκι


  • 1 κονσέρβα καλαμάρι καθαρισμένο και πλυμένο
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτ. κρ. κόκκινο κρασί
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης σε φετάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
Γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμάρι κονσέρβας και κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση

1
Μαραίνουμε το κρεμμυδάκι στο ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε καλά το καλαμάρι κονσέρβας από τα φτερά, βγάζουμε τα μάτια από τα ποδαράκια και αφαιρούμε και το εσωτερικό τους αν δεν μας αρέσει. Ρίχνουμε το καλαμάρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά με το κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
2
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, τον πελτέ ντομάτας, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Αν το θέλουμε πιο "κόκκινο" το φαγητό μας, βαζουμε περισσότερο πελτέ. Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψει το καλαμάρι και βράζουμε για ένα τέταρτο περίπου και λιγότερο, για να μαλακώσει το κρεμμυδάκι.
3
Σε αυτή τη φάση, για να κάνουμε το γιουβετσάκι μας, ρίχνουμε περίπου δύο ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι. Αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε κάθε τόσο να μη μας κολλήσει, μέχρι να γίνει το μακαρονάκι.
4
Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε με έξτρα πιπέρι! Καλή όρεξη!