Pin It
Γιουβέτσι λαχανικών, με πιπεριές και μανιτάρια! Είναι ένα πιάτο που συμβαδίζει με τις εποχές και προσθέτεις-αφαιρείς λαχανικά, ανάλογα με την εποχή! Εδώ θα το παρουσιάσουμε με συγκεκριμένα λαχανικά, όμως γίνονται δεκτές όλες οι ...παραλλαγές!

90'

Εύκολο

2 άτομα

Υλικά για το γιουβέτσι λαχανικών

  • 200 γρ. κριθαράκι
  • 1 μικρό πακέτο μανιτάρια φρέσκα λευκά
  • φρέσκο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες ή και τα δύο
  • κολοκύθι κομμένο σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε φετάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 5-6 ντοματίνια
  • 3-4 κ.σ. ντομάτα τριμμένη ή  1 κ.σ. πελτέ ή και τα δύο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. νοστιμιά λαχανικών ή μισό κυβάκι
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • τριμμένη παρμεζάνα, προαιρετικά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια, τις πιπεριές, το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθούν, περίπου 20 λεπτά.
Ρίχνουμε τα λαχανικά σε ένα πυρεξάκι. Σε ένα ποτήρι του νερού, βάζουμε ζεστό νερό και διαλύουμε μέσα τη σκόνη νοστιμιάς λαχανικών ή τον μισό κύβο. Ρίχνουμε την ντομάτα την τριμμένη επάνω στα λαχανικά, περιχύνουμε το νερό (συμπληρώνουμε λίγο ακόμα) και ρίχνουμε και το κριθαράκι. Ανακατεύουμε να πάει παντού, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τον μαϊντανό και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά περίπου.

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, δεν το βγάζουμε αμέσως από το φούρνο. Το αφήνουμε να "δέσει" η σάλτσα του τουλάχιστον για 15 λεπτά.