Pin It
Αυτά τα γλυκόξινα καλαμαράκια με το κοφτό μακαρονάκι θα τα λατρέψετε!Είναι μια διαφορετική συνταγή και νηστίσιμη.

60'

Εύκολο

2 άτομα

Image

Γλυκόξινα Καλαμαράκια στο φούρνο με κοφτό μακαρονάκι

Τα καλαμαράκια είναι ένα θαλασσινό με πλούσια διατροφική αξία, με λίγες θερμίδες, ιδανικό για όσους είναι σε διατροφή. Τα καλαμάρια είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ωφέλιμων λιπαρών Ω3 όπως τα περισσότερα θαλασσινά. 

Υπάρχουν πολλές συνταγές και παραλλαγές που συναντά κανείς το καλαμαράκι, αλλά προτιμήστε το ψητό ή μαγειρευτό και χωρίς πολύ λάδι. Περιορίστε το τηγανητό καλαμάρι.

Σε περιόδους νηστείας έχει την τιμητική του, όμως καλό είναι να το καταναλώνετε καθόλη τη διάρκεια του έτους, όπως και πολλά άλλα θαλασσινά!  

Υλικά για τα γλυκόξινα καλαμαράκια στο φούρνο με κοφτό μακαρονάκι

  • 10 καλαμαράκια κατεψυγμένα κομμένα σε ροδέλες
  • 10-120 γρ. κοφτό μακαρονάκι 
  • 1/κόκκινη πιπεριά
  • 1/κίτρινη πιπεριά (ή μια ολόκληρη)
  • ξερό κρεμμυδάκι χοντροκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γ. μέλι
  • λεμόνι το χυμό του
  • 2 κ.σ. ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε μια κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές.
Κόβουμε σε ροδέλες τα καλαμαράκια και τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας να μην έχουν περιττό νερό. Τα βάζουμε και αυτά στο τηγάνι, ανακατεύουμε να λαδωθούν με τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε 5-7 λεπτά.
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τον χυμό λεμονιού μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι, πιπέρι, και το ζεστό νεράκι.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση μαζί με το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές. Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα πυρεξάκι και ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι. Ανακατεύουμε να πάει παντού, συμπληρώνουμε λίγο νερό από το βραστήρα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον άνηθο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για περίπου 30 λεπτά.