Pin It

Εύκολη γλυκόξινη τηγανιά κοτόπουλου

Τηγανιά κοτόπουλου εύκολη και γλυκόξινη με πιπεριές!

60'

Εύκολο

4

Υλικά για τη Γλυκόξινη Τηγανιά Κοτόπουλου


  • 3 ή 4 στήθη κοτόπουλου (Ανάλογα το μέγεθος. Αν είναι πολύ μεγάλα, βάζουμε 3)
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/3 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για το γλυκόξινο μείγμα θα χρειαστούμε:

1 κ.σ. μέλι, 2 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό από 2 λεμόνια (αν δεν είστε του πολύ ξινού, βάλτε χυμό από 1 λεμόνι)
 

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια με πάχος έως 2 εκ., σκουπίζουμε καλά ταμποναριστά και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.

Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές βέργες. Κόβουμε και το ξερό κρεμμύδι σε φέτες. Τα αφήνουμε στην άκρη.


Βάζουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το 1/3 ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου, τα αφήνουμε να ροδίσουν, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για 4-5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε το κοτόπουλο με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοοόλ το αφαιρούμε από το τηγάνι τοποθετώντας τα κομμάτια σε ένα πιάτο προσωρινά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν για περίπου 12-15 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε μαζί με τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε.

Διαλύουμε μισό κύβο νοστιμιάς λαχανικών ή κοτόπουλου στα 3/4 ποτηριού του νερού βραστό νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να σιγοβράζουν για περίπου 15 λεπτά ακόμα. 

Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αν θέλουμε λίγο σκόρδο και τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν. Περιχύνουμε το μείγμα επάνω στο κοτόπουλο, γυρίζουμε ελαφρά το τηγάνι γύρω-γύρω και αφήνουμε να δέσουν οι μυρωδιές, περίπου 10 λεπτά σε σιγανή προς μέτρια φωτιά. 

Σερβίρουμε με ρύζι ή σκέτη ή με πένες ολικής και ο, τι άλλο τραβάει η όρεξη σας!

Καλή όρεξη!