Pin It

Κανελόνια με κιμά και εύκολη μπεσαμέλ!

Κανελόνια με κιμά και μια εύκολη μπεσαμέλ σε 10'!
Απολάυστε τα!

90'

Μέτριο

10 κανελόνια

Τα κανελόνια είναι το αγαπημένο μου φαγητό! Όπως και να το φτιάξω, το απολαμβάνω σαν να είναι η πρώτη φορά! 

Σήμερα φτιάχνουμε κανελόνια με κιμά και μια εύκολη μπεσαμέλ που είναι έτοιμη μόλις σε 10' και μας λύνει τα χέρια!

Υλικά για τα Κανελόνια με κιμά και την εύκολη μπεσαμέλ



  • 10 κανελόνια
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι


Για τον κιμά:
  • 400 γρ. κιμάς μισός μοσχαρίσιος μισός χοιρινός
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κονσέρβα κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Για τη μπεσαμέλ:
  • 400 ml γάλα 2%
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 5-6 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • λίγο πιπέρι
  • 1 κρόκος αυγού
  • μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο 
  • 40 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τον κιμά, τον σπάμε ελαφρά με το πηρούνι και ανακαταύουμε να λαδωθεί με το κρεμμυδάκι. Τον αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να πιεί τα υγρά του και έπειτα τον σβήνουμε με το κρασάκι. Μόλις εξατμιστεί το αλκόλ ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και έπειτα την ντομάτα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 20 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι.

Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρέ και αφήνουμε άλλα 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ελέγχουμε τον κιμά κάθε τόσο να μην κολλήσει. Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο προς το τέλος και κλείνουμε το μάτι.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και όσο περισσέψει, τον απλώνουμε επάνω στα κανελόνια κυρίως στις γωνίες γύρω-γύρω στο ταψάκι. 

Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να λιώσει. Μόλις διαλυθεί το βούτυρο, ρίχνουμε το κορν φλάουρ (5-6 κ.σ. μπορεί και λιγότερο). Δε θέλουμε η μπεσαμέλ να πήξει πολύ. Κατεβάζουμε από το μάτι, προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, λίγο αλάτι, ππέρι, φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύοντας ρίχνουμε και την μοτσαρέλα η οποία θα σφίξει τη μπεσαμέλ μας και θα της δώσει μια υπέροχη υφή. 

Απλώνουμε τη μπεσαμέλ επάνω στα κανελόνια, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 30-40 λεπτά. Μόλις ροδίσει η μπεσαμέλ, είναι έτοιμο!

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει εκτός φούρνου για να στέκεται καλά στο πιάτο και σερβίρουμε τα κανελόνια μας!