Pin It
κουνουπίδι γιαχνί

45'

Εύκολο

2 άτομα

Υλικά για το Κουνουπίδι γιαχνί


  • 1 κουνουπίδι μικρό (γύρω στα 250γρ.)
  • 1 πατάτα
  • καρότο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη κανέλα (προεραιτικά)
  • 1 1/2 κ.σ. πελτέ
  • 1/2 κ.γ. σκόνη νοστιμιάς λαχανικών
κουνουπίδι κοκκινιστό στην κατσαρόλα

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και κόβουμε την πατάτα σε κυβάκια και το καρότο σε φετάκια. 

Καίμε ελαφρά το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 1 λεπτό, ρίχνουμε και τα λαχανικά και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.

Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε, αφήνουμε 1 λεπτό και ρίχνουμε νερό από τον βραστήρα, ίσα να καλύψει τα λαχανικά. 

Βράζουμε τα λαχανικά για 20 λεπτά και ρίχνουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια, με τον κορμό μέσα στο νερό. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε την κατσαρόρα και σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά.

Στο τέλος το φαγητό μας δεν πρέπει να έχει περιττό νερό, γι' αυτό προσοχή με την ποσότητα νερού που θα βάλουμε κατά το βράσιμο. 

Σερβίρουμε ως σαλάτα με φέτα κρύο ή ζεστό.

Ακόμα και ως κυρίως πιάτο με φέτα που του πάει πολύ! Καλή Όρεξη!