Pin It
Αυτή η συνατγή είναι εύκολη και απλή. Αν σας αρέσουν οι γαρίδες και βαρεθήκατε να φτιάχνετε συνέχεια γαριδομακαρονάδα, φτιάξτε κριθαρότο με γαρίδες! Τελείως διαφορετικές οι γεύσεις. 
Συμβουλή πρώτη, είναι να μην παραψήνετε τις γαρίδες γιατί σκληραίνουν. Όπως τα περισσότερα θαλασσινά άλλωστε. 
Συμβουλή δεύτερη, φροντίστε να μην παραβράσετε το κριθαράκι γιατί "λασπώνει" και χάνεται όλη του η νοστιμιά!
45'
Εύκολο
2 μερίδες

Υλικά για το κριθαρότο με γαρίδες και καλαμπόκι

  • 1/2 κιλό γαρίδες αποφλειωμένες μεσσαίο μέγεθος
  • 180-200 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/πελτέ
  • κ.σ. καλαμπόκι κονσέρβα
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/4 ποτηράκι του κρασιού, βότκα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης και έπειτα τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε 2 με 3 φορές σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με τη βότκα. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Φροντίζουμε οι γαρίδες να έχουν ξεπαγώσει καλά (αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες) και να τις έχετε σκουπίσει με χαρτί κουζίνας να μην έχουν περιττό νερό.
2
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει το κριθαράκι, ανακατεύοντας κάθε τόσο να μην κολλήσει. Δεν βάζουμε πολύ νερό, ώστε να το πιει το περισσότερο. Προσθέτουμε και τη 1 1/2 κ.σ. πελτέ και ανακατεύουμε.
3
Όταν βράσει το κριθαράκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες που ετοιμάσαμε πριν. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό! Καλή Όρεξη!