Pin It
Λαχανάκια Βρυξελλών σαλάτα

Σήμερα φτιάχνουμε λαχανάκια Βρυξελλών σαλάτα με σάλτσα λαδολέμονου.

30'

Εύκολο

2 μερίδες

Υλικά για τα Λαχανάκια Βρυξελλών σαλάτα


  • 15-20 λαχανάκια Βρυξελλών κατεψυγμένα (ή φρέσκα)
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό του
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

Για τη σάλτσα λαδολέμονο

  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Κουρκουμά σε σκόνη για το σερβίρισμα
  • Σκόρδο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, αν χρειάζεται στο σερβίρισμα
  • Πιπέρι, αν χρειάζεται στο σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε τα λαχανάκια σε καυτό νερό για 10 λεπτά.

Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε κατσαρολάκι ή τηγάνι αντικολλητικό όπου έχουμε βάλει το ελαιόλαδο να κάψει ελαφρά.


Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανάκια και τα γυρίζουμε να σοταριστούν από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το χυμό από μισό λεμόνι.

Τα αφήνουμε να μαλακώσουν εξωτερικά και να πάρουν χρώμα. Μην τα βιαστείτε, αφήστε τα να σιγοψηθούν.

Βάλτε τα σε πιάτο, ψιλοκόψτε πιπεριά Φλωρίνης και σκορδάκι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λαδολέμονο και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Προσθέτουμε κουρκουμά για μεγαλύτερη απογείωση του πιάτου... Καλή όρεξη!