Pin It
λαχαριστή μακαρονάδα με λευκή σάλτσα

Τα ζυμαρικά είναι βασικό πιάτο πολλών από εμάς, σίγουρα μέσα στην εβδομάδα τα μαγειρεύουμε τουλάχιστον μία φορά. Δοκιμάζοντας φρέσκες συνταγές, γεύσεις και αρώματα και πάντα εύκολα, γρήγορα και ...light, ετοίμασα μια λαχταριστή μακαρονάδα με λευκή σάλτσα, μανιτάρια και μπέικον! Αν λατρεύετε την κρέμα γάλακτος στα φαγητά σας, δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

30'

Εύκολο

4 μερίδες

Υλικά για τη Λαχταριστή μακαρονάδα με λευκή σάλτσα


  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης (No6)
  • 400-440 ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα ή φρέσκα λευκά μέτρια τεμαχισμένα
  • 4 φέτες μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο (ρεγκάτο, γραβιέρα, παρμεζάνα ή ό, τι άλλο σας αρέσει)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό που κοχλάζει, το μισό χρόνο από αυτό που αναγράφει η συσκευασία.

Σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε προσεκτικά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 5-7 λεπτά.

Προσθέτουμε το μπέικον (ή την καπνιστή γαλοπούλα) σε μικρά καρέ. Ανακατεύουμε ξανά σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για 3 λεπτά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος αργά, ανακατεύοντας. 

Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε να λιώσει και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι.

Μπορούμε να περιχύσουμε τη λευκή σάλτσα επάνω στα μακαρόνια, να τα ανακατέψουμε και να σερβίρουμε ζεστά ή να την απλώσουμε επάνω στα μακαρόνια, αφού τα έχουμε έτοιμα, σερβορισμένα στο πιάτο. 

Καλή Όρεξη!