Pin It

Τα ζυμαρικά είναι βασικό πιάτο πολλών από εμάς, σίγουρα μέσα στην εβδομάδα τα μαγειρεύουμε τουλάχιστον 2 φορές. Θέλω κάθε φορά να δοκιμάζω νέες συνταγές, γεύσεις και αρώματα και πάντα εύκολα, γρήγορα και ...light. Ετοίμασα μία λαχταριστή μακαρονάδα με λευκή σάλτσα, μανιτάρια και μπέικον! Δοκιμάστε την αν σας αρέσει η κρέμα γάλακτος στα φαγητά:

Υλικά για τη μακαρονάδα με λευκή σάλτσα

Για 4 άτομα:

  • 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης (No6)
  • 400 ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα ή φρέσκα λευκά μέτρια τεμαχισμένα
  • 4 φέτες μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο (ρεγκάτο ή ό, τι άλλο σας αρέσει)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε νερό στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα μακαρόνια ολικής άλεσης. Αφήνουμε να βράσουν ένα τέταρτο και σουρώνουμε. 

Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε προσεκτικά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να ετοιμάσουμε τη λευκή σάλτσα.

Για τη λευκή σάλτσα:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει βάζω τα μανιτάρια, τα σοτάρω και τα αλατοπιπερώνω για 5-7 λεπτά. Ανακατεύω συνεχώς.

Έπειτα κόβω ρίχνω το μπέικον ή την καπνιστή γαλοπούλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια.Ανακατεύω ξανά σε μέτρια φωτιά, αφήνω να σοταριστούν όλα μαζί για 3 λεπτά και ρίχνω την κρέμα γάλακτος αργά, ανακατεύοντας. 

Μόλις πάρει βράση, κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω το τυρί. Ανακατεύω να λιώσει το τυρί με την κρέμα γάλακτος. Ρίχνω λίγο πιπέρι. 

Τη λευκή σάλτσα, μπορείτε να την ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και να ανακατέψετε να πάει παντού και έπειτα να σερβίρετε ή μπορείτε να την απλώσετε πάνω από τα μακαρόνια αφού τα έχετε στο πιάτο.