Pin It

Λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες στη γάστρα

Μαλακές και πεντανόστιμες μπριζόλες χοιρινές στη γάστρα!

1 ώρα

Εύκολο

2

Υλικά για τις λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες στη γάστρα


  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 3 πατάτες βιολογικές μέτριες
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη (ή άλλα μυρωδικά που σας αρέσουν με το χοιρινό)
  • Έξτρα νοστιμιά χοιρινού ή λαχανικών

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τις μπριζόλες, ταμπονάρουμε καλά με χαρτί κουζίνας και τις τοποθετούμε στη γάστρα. 

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξερό κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες, τα μυρωδικά, καρφώνουμε το σκορδάκι ανάμεσα στις πατάτες και τις μπριζόλες και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 1 ώρα.

Ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιών και συνεχίζουμε το ψήσιμο με το καπάκι ανοιχτό, να ροδίσουν οι μπριζόλες για περίπου 20 λεπτά. 

Κλείστε το φούρνο, αλλά μη βγάλετε κατευθείαν το φαγητό. Αφήστε το να μείνει με το λαδάκι του και να μελώσει η σάλτσα.
χοιρινές μπριζόλες στη γάστρα