Pin It
Μανιτάρια γεμιστά, μανιτάρια αλά κρεμ, κόκκινη σάλτσα μανιταριών και πολλές συνταγές... με πρωταγωνιστή το μανιτάρι! Απολαύστε μια light έκδοση γεμιστών μανιταριών!

60'

Εύκολο

12 γεμιστά μανιτάρια

Image

Μανιτάρια γεμιστά με χρωματιστές πιπεριές, πατάτα και φέτα

Τα μανιτάρια είναι μύκητες με πλούσια διατροφική αξία. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, ενώ περιέχουν μόλις 100 θερμίδες/100 γρ. Μπορούμε να τα καταναλώσουμε με διάφορους τρόπους και είναι πάντα νόστιμα! Συνδυάζονται με όλα τα λαχανικά και τα κρεατικά, ακόμη και πουλερικά, όπως για παράδειγμα κοτόπουλο αλα κρεμ με μανιτάρια. Σήμερα όμως θα σας τα παρουσιάσω ...γεμιστά! Μανιτάρια γεμιστά στο φούρνο με υπέροχες χρωματιστές πιπεριές, πατατούλα και φέτα! Ενώ δε λείπει η αγαπημένη μας μοτσαρέλα...

Υλικά για τα γεμιστά μανιτάρια

  • 12 μανιτάρια λευκά μεγάλα
  • 2 χρωματιστές πιπεριές (μισή κίτρινη, μισή κόκκινη) κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρυγανιές θρυμματισμένες
  • 50 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια ή τριμμένη
  • 60-70 γρ. μοτσαρέλα χοντροτριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Αρχικά, καθαρίζουμε καλα την πατάτα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Την τοποθετούμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα, Αλατοπιπερωνουμε, ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 30 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια ελαφρά βρεγμένη χαρτοπετσέτα ταμπιναριστα να φύγουν τυχόν χώματα και αφαιρούμε τα ποδαράκια τους προσεκτικά να μη διαλυθούν τα μανιτάρια. Κόβουμε γύρω στα 7-8 ποδαράκια σε μικρά κομματάκια.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοταρουμε τα ποδαράκια μαζί με το ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Αλατοπιπερωνουμε λίγο και μετά από 8 λεπτά σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Αφαιρούμε από το τηγάνι τα σοταρισμενα μανιτάρια και βάζουμε τις πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια μαζί με μια κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 4 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις ψητές πατάτες μαζί με τις πιπεριές και τα σοταρισμενα ποδαράκια από τα μανιτάρια, την θρυμματισμένη φρυγανιά, τρίβουμε τη φέτα ή την κόβουμε σε μικρά κυβάκια, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και γεμίζουμε τα μανιτάρια.
Τοποθετούμε σε ταψακι και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να λιώσει το τυρί πάνω από τα γεμιστά μανιτάρια και να ροδισουν.