Pin It

Σήμερα δοκιμάζουμε νόστιμη πατατοσαλάτα με ψητές πατάτες! Ετοιμάζεται γρήγορα και όλοι θα σας ρωτούν πώς την φτιάξατε.

Μερίδες: 2 άτομα

Υλικά για την πατατοσαλάτα

  • 2 πατάτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι 2%
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα light
  • 1 αυγό βρασμένο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο κρέμα ή βαλσάμικο με μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυβάκια. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180-200oC για 45 λεπτά. Καλύπτουμε το πυρεξάκι με αλουμινόχαρτο.

Τις μεταφέρουμε σε μια σουπιέρα και ρίχνουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Κόβουμε φέτες το βρασμένο αυγό, αλατοπιπερώνουμε και ετοιμάζουμε τη σως:

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο.

Αδειάζουμε πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε τις γεύσεις και σερβίρουμε κρύα.

Καλή Όρεξη!