Pin It
pancakes με ελαιόλαδο
Τα αγαπημένα σε όλους pancakes σε μια πιο ...light έκδοση, pancakes με ελαιόλαδο! Απολαύστε τα άφοβα μικροί και μεγάλοι, για πρωινό ή σνακ, ακόμα και για απογευματινό με μια κουταλιά ταχίνι με κακάο ;)

Προετοιμασία | 10'

Ψήσιμο | 10'

Εύκολο

8 Pancakes

pancakes με ελαιόλαδο

Υλικά για τα Pancakes με ελαιόλαδο

  • 120 γρ. αλεύρι ολικής
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.σ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 320-340 ml γάλα χλιαρό
  • 2 αυγά μέτρια
  • 60 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά. Τα άλευρα, το μπέικιν, το αλατάκι, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε λίγο με το χέρι να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, τα αυγά και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε για λίγο με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Κάνουμε μια λακκούβα στα στερεά υλικά στο κέντρο και ρίχνουμε αργά το υγρό μείγμα.

Προσέχουμε ο χυλός να μην κάνει μπαλάκια από αλεύρι. Δεν πρέπει να χτυπήσουμε για πολύ το μείγμα. Ένα με δύο λεπτά το πολύ, αρκούν.


Χρησιμοποιούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλείφουμε την επιφάνειά του με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε με μια κουτάλα το μείγμα και με το πίσω της κουταλας το απλώνουμε κυκλικά (αν δεν είναι αρκετά ρευστό) με ελαφριές κινήσεις.

Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκαλίτσες επάνω το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά απότομα, με μια κίνηση. Αφήνουμε για ένα λεπτό περίπου και το βγάζουμε. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. 

Καλό είναι να ελέγχουμε τη θερμοκρασία να μην μας κάψει τα pancakes και περίπου στο δεύτερο με τρίτο pancake να χαμηλώσουμε λίγο το μάτι.

Τα pancakes σας είναι έτοιμα, ζεστά και μοσχομυριστά! Προσαρμόστε τα στα γούστα σας και απολαύστε τα! Εγώ τα προτιμώ με μέλι και ταχίνι... Για ένα δυναμωτικό και διατροφικό πρωινό είναι ο, τι πρέπει!