Pin It

Παπαρδέλες με ντοματίνια, σκόρδο και βασιλικό

Παπαρδέλες με καραμελωμένα ντοματίνια, σκόρδο, βασιλικό και παρμεζάνα. Μία σάλτσα ...όνειρο!

40'

Εύκολο

2 άτομα

Υλικά για τις Παπαρδέλες με ντοματίνια, σκόρδο και βασιλικό


  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στα δύο κάθετα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. βασιλικός (αποξηραμένος ή φρέσκος τεμαχισμένος)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι (προεραιτικά)
  • 2-3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για τέσσερα άτομα, απλά διπλασιάστε τις ποσότητες.
Image

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα, καίμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τη σκελίδα σκόρδο τεμαχισμένη και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λαδωθεί/τσιγαριστεί για 1' περίπου.

Ρίχνουμε τα ντοματίνια, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ξανά και αλατοπιπερώνουμε. Σε αυτό το σημείο, προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι.

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν τα ντοματίνια ελαφρά, περίπου 5 λεπτά.

Καεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστή!

Μπορούμε να βάλουμε τη σάλτσα επάνω στις παπαρδέλες, αλλά μπορούμε να ρίξουμε τις παπαρδέλες μέσα στη σάλτσα, να ανακατέψουμε και να σερβίρουμε.

Όπως και να το κάνουμε, είναι υπέροχο! Αν θέλουμε συμπληρώνουμε παρμεζάνα.

Καλή ...Όρεξη!
παπαρδέλες με ντοματίνια, σκόρδο και βασιλικό