Pin It
ψητές πιπεριές Φλωρίνης

Υπέροχες, κατακόκκινες πιπεριές Φλωρίνης! Συνοδεύουν άψογα τα πιάτα μας ψητές ή ως μεζεδάκι με λάδι και ξύδι.

1 ώρα και 30 λεπτά

Εύκολο

12 πιπεριές ψητές

Υλικά για τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης

  • 12 πιπεριές Φλωρίνης
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Σκόρδο, 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια, προαιρετικά. Μπορείτε να τις σερβίρετε με σκόδο.

Εκτέλεση

1
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, αφαιρώντας το κοτσάνι και τα σπόρια από το εσωτερικό.  
2
Απλώνουμε τις πιπεριές σε λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλατάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 30 λεπτά. Μπορούμε τα τελευταία 5-8 λεπτά να βάλουμε γκριλ, ώστε να μαυρίσει λίγο η σάρκα και να νοστιμίσουν.
3
Αφήνουμε 10 λεπτά της πιπεριές να κρυώσουν και τις βάζουμε σε σακούλες που κλείνουν καλά. Τις αφήνουμε εκεί να ιδρώσουν και να κρυώσουν ώστε να ξεφλουδίζονται εύκολα.
4
Αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ σε στρώσεις και βάζουμε ελαιόλαδο και ξύδι μισό-μισό, μέχρι να καλυφθούν οι πιπεριές. Τις διατηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό! Αν το λάδι πήξει, τις αφήνουμε εκτός ψυγείου για λίγο και επανέρχεται.