Pin It

Εύκολος σπιτικός πουρές πατάτας, για να συνοδεύετε τα πιάτα σας στο πι και φι!

Μερίδες: 2 άτομα

Χρόνος: 1 ώρα

Υλικά για τον πουρέ πατάτας

  • 2-3 κανονικές πατάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βράζουμε για 20 με 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αλατίζουμε το νερό και αφού βράσει, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Δε θέλουμε να μαλακώσουν εντελώς.

Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και χύνουμε το περιττό νερό. Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και με τον πολτοποιητή ή με ένα πιρούνι παραδοσιακά, λιώνουμε τις πατάτες.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, ελέγχουμε τη γεύση και σερβίρουμε ζεστό!

Καλή Όρεξη!