Pin It
Αν λατρεύετε τις πιπεριές και ειδικά τις πιπεριές Φλωρίνης και ο συνδυασμός τους με τη φέτα και μάλιστα ψητή σας ξετρελαίνει, τότε τι περιμένετε; Δοκιμάστε αυτή εδώ τη συνταγή και δεν θα χάσετε!

40'

Εύκολο

3 πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά

  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 150-180 γρ. φέτα 
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη ή κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 4-5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε καλα τις πιπεριές και κόβουμε περιμετρικά το καπάκι τους, δεν το πετάμε. Καθαρίζουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τα σπόρια εσωτερικά. Τις στεγνώνουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι επάνω σε λαδόκολλα.

Τις λαδώνουμε ελαφρά και τις αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180oC.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση με τη φέτα.

Σε ένα βαθύ πιάτο θρυμματίζουμε τη φέτα με τα δάχτυλα. Ρίχνουμε την ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατέυουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Γεμίζουμε προσεκτικά τις πιπεριές με τη γέμιση φέτας, χωρίς να τις μετακινήσουμε από το ταψάκι. Κλείνουμε με το καπάκι τους (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξει το καπάκι τους, πιάνοντάς το λοξά) και συνεχίζουμε το ψήσιμο από την άλλη πλευρά τώρα, για άλλα 15 λεπτά στους 200oC.

Βάλτε και λίγο το γκριλ στα τελευταία 5-8 λεπτά για να πάρουν σκούρο χρωματάκι στη σάρκα και να νοστιμίσουν! 


Καλή Όρεξη!