Pin It
Τι είναι η γλυκοπατάτα; Η γλυκοπατάτα είναι ένα αμυλώδες λαχανικό με γλυκιά γεύση. Έχει λεπτή, καφέ φλούδα στο εξωτερικό και έγχρωμη σάρκα εσωτερικά. Πιο συχνά τη συναντάμε σε χρώμα πορτοκαλί, αλλά κάποιες ποικιλίες μπορεί να είναι λευκές, πορφυρές ή κίτρινες. Μπορούμε να τις φάμε μαζί με τη φλούδα τους ή ξεφλουδισμένες, ενώ τα φύλλα της γλυκοπατάτας είναι και αυτά βρώσιμα.

Διαβάστε περισσότερα για τα διατροφικά οφέλη της γλυκοπατάτας.

40'

Εύκολο

2 άτομα

Υλικά

  • 1 γλυκοπατάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Δεντρολίβανο ξερό ή κάποιο μείγμα για πατάτες

Για το δροσιστικό ντιπ γιαουρτιού:


  • 3-4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1/2 λεμόνι το χυμό και ξύσμα (από ακέρωτο λεμόνι)
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι
  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (αν έχουμε του πάει πολύ)