Pin It
ρολάκια μεζεδάκια μελιτζάνας με γραβιέρα και φέτα
Είναι το τέλειο καλοκαιρινό μεζεδάκι! Μελιτζάνες ψητές ρολάκια, γεμιστές με γραβιέρα και φέτα, συνοδεία με φρέσκια τριμμένη ντομάτα!

30'

Εύκολο

4 άτομα

Υλικά τα ρολάκια μελιτζάνας με γραβιέρα και φέτα

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες κατά προτίμηση βιολογικές
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • λίγη φέτα
  • λίγη γραβιέρα
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Φρέσκια τριμμένη ντομάτα

Εκτέλεση

1
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το μπούκοβο. Την αφήνουμε να δέσουν οι μυρωδιές της, όσο θα ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες.
2
Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε τις άκρες. Κόβουμε κάθετα σε φέτες κάθε μελιτζάνα. Απλώνουμε τις φέτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλατίζουμε ελαφρά και αλείφουμε σε κάθε φέτα τη μαρινάδα που ετοιμάσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για 15 με 20 λεπτά και μόλις χρυσαφίσουν τις γυρίζουμε για δέκα λεπτά και από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν για λίγο.
3
Όπως είναι στο ταψί, τοποθετούμε στην άκρη κάθε φέτας ένα κομματάκι φέτα μαζί με ένα κομματάκι γραβιέρα, τις τυλίγουμε (μερικές μπορεί να μην γίνουν ρολάκι, δεν μας πειράζει) κλείνουμε με οδοντογλυφίδα και βάζουμε ξανά στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυράκι.
4
Πασπαλίζουμε με τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, ρίχνουμε λίγη ρίγανη και αν θέλουμε και τριμμένη φέτα. Σερβίρουμε τα ρολάκια μελιτζάνας ζεστά και μοσχομυριστά! Καλή όρεξη!