Pin It

Είναι οι αγαπημένες και περισσότερο μου αρέσουν ψητές. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να δοκιμάσω μια συνταγή, να μη μου χαλάει τη νοστιμιά τους και να βάλω και σκορδάκι που μου αρέσει πολύ.

Πάμε να ξεκινήσουμε!

Χρόνος: 2 ώρες, μαζί με καθάρισμα-προετοιμασία

Υλικά για τις Ψητές Σαρδέλες

  • 1 κιλό σαρδέλες φρέσκες
  • 1 ντομάτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγη Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Λαδόκολλα (2 τετράγωνα κομμάτια)

Εκτέλεση

Για τις σαρδέλες, πρέπει να προσέξετε να τις καθαρίσετε. Συνήθως οι ψαράδες δεν τις ανοίγουν μπροστά. Εγώ αφαιρώ το κεφάλι και μετά είναι απλό. Κάνετε μια ελαφριά χαρακιά στο σημείο που είναι μαλακό, κάτω από το κεφάλι και με το χέρι αφαιρείτε τα εντόσθια.
 
Έπειτα τις αφήνετε λίγο να στραγγίσουν. Τις στρώνετε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα (προσοχή η λαδόκολλα να μην είναι ίσα ίσα) τη μία δίπλα στην άλλη, όπως στη φωτογραφία παρακάτω. Τις περιχύνετε με ελαιόλαδο, λίγο αλάτιπιπέρι και λίγο ρίγανη. Έπειτα κόβεται τη μισή ντομάτα σε κομμάτια και τα βάζετε διάσπαρτα και το μισό σκόρδο το κόβετε σε φετάκια και το βάζετε και αυτό ανάμεσα στις σαρδέλες.
 
 
Κλείνετε καλά τη λαδόκολλα σαν φάκελο (προσοχή να μην είναι διπλή πάνω από τις σαρδέλες). Θα χρειαστεί να τις βάλετε σε δύο διαφορετικά "φακελάκια" λαδόκολλας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220℃ για περίπου 20 λεπτά