Pin It

Σουτζουκάκια ρεβυθιού!

Νηστίσιμα σουτζουκάκια από ρεβύθι. Νόστιμα και Τραγανά.

60'

Μέτριο

8-10

Υλικά για τα νηστίσιμα σουτζουκάκια από ρεβύθι


  • 2 φλ. ρεβύθια (μουλιασμένα στο νερό από το προηγούμενο βράδυ)
  • 2 ξερά κρεμμυδάκια τριμμένα στον τρίφτη
  • μισό φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι
  • 1 κ.σ. αλεύρι (προαιρετικά)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμο
  • μαϊντανό
  • λίγη ρίγανη
  • μισή κ.σ. κέτσαπ (προαιρετικά)
  • μισή κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
  • αλεύρι για το πανάρισμα

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας


  • 1 κονσέρβα κονκασέ ή 300 γρ. ντοματίνια αλεσμένα ελαφρά
  • ξερό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη σκόνη σκόρδο (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό
  • μισό κύβο νοστιμιά λαχανικών ή 1 κ.γ. σκόνη νοστιμιάς λαχανικών (προαιρετικά)
σουτζουκάκια ρεβυθιού
Image

Εκτέλεση συνταγής

Για τα νηστίσιμα σουτζουκάκια από ρεβύθι, μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό από το προηγούμενο βράδυ, για 12 ώρες. 

Την επόμενη μέρα, σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Δεν τα αλέθουμε πολύ, θέλουμε να είναι σαν κιμάς.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον "κιμά" ρεβυθιού, τα κρεμμυδάκια τριμμένα στον τρίφτη και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα σφιχτό μείγμα που να πλάθετε σε μικρά σουτζουκάκια. 

Αν χρειαστεί ρίχνουμε 1 κ.σ. αλεύρι. Θα το καταλάβετε, αν το μείγμα δεν πλάθεται και δε στέκεται καλά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι, αλευρώνουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 

Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.

Σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμυδάκι σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κονκασε ή 300γρ. ντοματίνια αλεσμένα ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει 20 λεπτά περίπου. Αν θέλετε, βάζετε λίγο μαϊντανό στο τέλος και ανακατεύετε. Στα τελευταία 5 λεπτά βρασμού, ρίχνετε τη νοστιμιά λαχανικών και ανακατεύετε καλά. Αν βάλετε νοστιμιά λαχανικών, μη βάλετε πολύ αλάτι. 

Στο τέλος, βάζετε μέσα στη σάλτσα και τα σουτζουκάκια ρεβυθιού και ανακατέυετε να πάει παντού η σάλτσα.

Σερβίρετε ζεστά ή κρύα, συνοδεύετε με ρυζότο, πουρέ πατάτας ή ακόμα και πατάτες τηγανιτές!

Καλή Όρεξη!
Image