Pin It
σπιτικά ψωμάκια για burger σε 30'
Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα, αφράτα και νόστιμα σπιτικά ψωμάκια σε 30' και θα έχετε σπιτικά burgers όποτε θελήσετε!

Αναμονή | 15'

Ψήσιμο | 12'

Εύκολο

8 ψωμάκια

Υλικά για τα σπιτικά ψωμάκια για burger


  • 420-490 γρ. αλεύρι μαλακό +αλεύρι για το ζύμωμα
  • 1 φακ. μαγιά ξερή
  • 225 ml νερό χλιαρό
  • 25-30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 75 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ, βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και ανακτέυουμε καλά. Αφήνουμε τη μαγιά 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί.

Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και συνεχίζουμε προσθέτωντας λίγο-λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια μαλακή σπάτουλα.

Ρίχνουμε τη ζύμη σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε από μέσα προς τα έξω μαζί με αλεύρι για 5-8 λεπτά, να μαλακώσει καλά και να γίνει λεία και απαλή.

Δεν αφήνουμε τη ζύμη να μείνει. 

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και φτιάχνουμε μπαλάκια.


Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης σε ένα ταψί όπου έχουμε απλώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας, στο οποίο έχουμε απλώσει λίγο ελαιόλαδο. 

Αφήνουμε το ταψί σκεπασμένο για δέκα λεπτά. 


Ψήνουμε τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 210oC για 12 λεπτά.

Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα ψωμάκια μας στην κατάψυξη σε σακούλα αποθήκευσης τροφίμων που να την έχουμε κλείσει καλά. Καταναλώστε τα μέσα σε 2 εβδομάδες.

Φτιάξτε όμορφα burgers με ό, τι τραβάει η όρεξή σας και απολαύστε τα μικροί και μεγάλοι. 

Μπορούμε πριν χρησιμοποιήσουμε τα ψωμάκια να τα περάσουμε λίγο από μια γκριλιέρα με λίγο βούτυρο για ακόμα περισσότερη νοστιμιά!

Καλή επιτυχία!