Pin It

Τυροπιτάκια ολικής με την τέλεια ζύμη!

Είναι τα τυροπιτάκια με την τέλεια ζύμη με γιαούρτι. Απολαύστε τα!

Προετοιμασία | 20'

Ψήσιμο | 20'

Εύκολο

12-14 τυροπιτάκια

Σπιτικό ψωμί στη γάστρα

Υλικά για τα τυροπιτάκια ολικής με την τέλεια ζύμη!

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
Για τη γέμιση:

  • φέτα τριμμένη ή cottage σε συνδυασμό με μοτσαρέλα και προαιρετικά κομματάκια ζαμπονάκι! Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλατάκι και πιπέρι. Αν δεν βάλω ζαμπονάκι, του ταιριάζει λίγο άνηθο στη φέτα ;)

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το βούτυρο, το αυγό, λίγο αλάτι και ζυμώνουμε καλά να πάρουμε μία ελαφρά σκληρή ζύμη.


  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης, το ανοίγουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας να γίνει σαν σακουλάκι και μέσα βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμισή μας. Βάζουμε λίγο νερό γύρω γύρω με το δάχτυλο και το κλείνουμε προσεκτικά από όλες τις πλευρές.
Αν θέλουμε τα κάνουμε κλασικά τυροπιτάκια πατώντας τις άκρες γύρω γύρω με ένα μικρό πιρουνάκι ή και στρογγυλά! πατώντας τα ελαφρά από πάνω όταν τα τοποθετούμε στο ταψί (εγώ βάζω το "κλείσιμο" τους από την κάτω πλευρά).
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά!

Απολάυστε τα!

Καλό είναι, η ζύμη να είναι αρκετή για να μην ανοίξουν κατα το ψήσιμο και βγει η γέμιση.