Pin It

Χοιρινή Τηγανιά λεμονάτη

Εύκολη και πεντανόστιμη τηγανιά

Υλικά για τη χοιρινή τηγανιά


  • 1 κιλό κρέας χοιρινό (λαιμός) σε κύβους
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μικρές βέργες
  • 2 ξερά κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • Χυμός από 2 λεμόνια 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Έξτρα σκόνη 1 κ.γ. (ή μισό κύβο) νοστιμιά λαχανικών
Image

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε καλά ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χοιρινό. Αφήνουμε λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο γκρι χρώμα το κρέας, ανακατεύουμε και αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και τα σοτάρουμε περίπου 15 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να μαραθούν αλλά να μην πιούν τα υγρά τους πολύ.

Εγώ ρίχνω αρχικά τα κρεμμύδια με μία κ.σ. καστανή ζάχαρη και τα αφήνω 2 λεπτά ανακατεύοντας να καραμελώσουν ελαφρά.

Βάζουμε ξανά το χοιρινό στο τηγάνι, ρίχνουμε τη σκόνη νοστιμιάς και ανακατεύουμε μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.

Αν βάλετε κύβο νοστιμιάς, καλό είναι να τον διαλύσετε σε μισό ποτήρι νερό που θα ρίξετε μετά.

Αφήνουμε λίγο να πιουν τα υγρά τους και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι τη μέση του τηγανιού. Δεν θέλουμε το νερό να καλύψει το κρέας.

Αφού πάρει μια πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 45 λεπτά.

Στα τελευταία 10 λεπτά, περιχύνουμε το κρέας με το χυμό από τα 2 λεμόνια. Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με το λαδάκι του.

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!
Image
Image