Pin It
Ζυμαρικά με μπρόκολο και σπανάκι αλά κρεμ

Συνοδέψτε τα ζυμαρικά σας με λαχανικά! Τους πάνε πολύ. Δοκιμάστε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας με μπρόκολο και σπανάκι αλά κρεμ. Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε καραμελωμένα ντοματίνια.

1 ώρα

Εύκολο

2 μερίδες

Υλικά για τα ζυμαρικά με μπρόκολο και σπανάκι αλά κρεμ


  • 300 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 1 φλ. σπανάκι φρέσκο σε φύλλα χωρίς τα κοτσάνια
  • 4-5 μπουκετάκια μπρόκολο, είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο. Το φρέσκο μπρόκολο, καλό είναι να το βράσουμε 10 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε, να μαλακώσει.
  • 220 ml κρέμα γάλακτος. Εγώ χρησιμοποίησα light στη συνταγή.
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο ή κόκκινο

Για τα καραμελωμένα ντοματίνια, προαιρετικά:

  • 5-ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη, προαιρετικά
  • 1/2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο, προαιρετικά

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο (θα χρησιμοποιήσουμε για όλη τη συνταγή)
Δείτε την εκτέλεση

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα ζυμαρικά μου στο μισό χρόνο από αυτό που αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένα να μην ξεραθούν.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπουκετάκια μπρόκολο και το σπανάκι μαζί με καυτό νερό και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά με ένα τέταρτο.

Σε ένα τηγάνι καίμε το μισό ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο κάθετα, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγαριστούν 5 λεπτά. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε να καραμελώσουν. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο σκορδάκι ψιλοκομμένο. Πασπαλίζουμε με κουρκουμά σε σκόνη, προαιρετικά. Δίνει υπέροχα αρώματα!

Αδειάζουμε τα ντοματίνια σε ένα πιάτο.

Βάζουμε στο τηγάνι το άλλο μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπρόκολο σε χαμηλή φωτιά και υπομονετικά για περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά. Θέλουμε να μαραθεί το κοτσανάκι του. Έπειτα ρίχνουμε και το σπανάκι το φρέσκο σε φύλλα.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια πρώτη βράση.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε να πάρουν βράση όλα μαζί για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε ξανά. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και κόκκινο πιπέρι αν θέλουμε, σερβίρουμε σε πιάτο και διακοσμούμε με το καραμελωμενο ντοματίνι.

Καλή όρεξη!

Υ.Γ. Θα φάνε και τα παιδάκια σας.