Pin It

Γίγαντες στο φούρνο

Γίγαντες στο φούρνο με μια υπέροχη σάλτσα ντομάτας

Αυτή η γλυκιά σάλτσα με την πιπεριά Φλωρίνης κάνει τη διαφορά!

1 ώρα και 40 λεπτά

Εύκολο

4-5

Υλικά για τους γίγαντες στο φούρνο και τη σάλτσα ντομάτας


  • 500 γρ. γίγαντες (μισό σακούλι)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λεπτές βέργες
  • 1 συσκευασία κονκασέ ή ντομάτα τριμμένη ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας (πουμαρό)
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Image

Εκτέλεση συνταγής

Για τους γίγαντες στο φούρνο με την υπέροχη σάλτσα ντομάτας, μουλιάζουμε σε μπόλικο νερό τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα, τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και ξαναβράζουμε για άλλα 40 λεπτά σε καθαρό νερό (εγώ βάζω βρασμένο έτοιμο νερό από τον βραστήρα), ξαφρίζοντας κάθε τόσο. 

Παράλληλα ετοιμάζουμε την υπέροχη σάλτσα ντομάτας! 

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι κομμένο σε ξύλο κοπής σε μεγάλα κομμάτια (ροδέλες) και την πιπεριά φλωρίνης, κομμένη και αυτή σε μεγάλα κομμάτια, συνήθως λεπτές βέργες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν ελαφρά, χωρίς να μαραθούν.

Έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο σε φέτες, αν βάλετε, και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε 10 λεπτά.

Τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε ξανά, δοκιμάζουμε λίγο και αν χρειαστεί αλατοπιπερώνουμε ξανά.


Οι γίγαντες εχουν βράσει. Σουρώνουμε, ξεπλένουμε καλά και τους βάζουμε σε ένα πυρεξάκι. Περιχύνουμε με τη σάλτα, ανακατεύουμε ελαφριά να πάει παντού, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό (κατά προτίμηση βρασμένο ή έστω ζεστό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα, στους 180-200οC. Στο τέλος, θα μείνουν με το λαδάκι τους και θα μοσχοβολάνε.

Καλή Όρεξη!
Image