Pin It
Το αγαπημένο μου νόστιμο κοτόπουλο μαριναρισμένο με τις πατατούλες στη λαδόκολλα! Ελαφρύ και γευστικό.

Υλικά για το μαριναρισμένο κοτόπουλο

  • 1 στήθος κοτόπουλο + 1 μπούτι κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 3 πατάτες κανονικές
  • 2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη ή απλή
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο, +1 κ.σ για τις πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • σκόνη/1 κύβος μπαχαρικών για έξτρα νοστιμιά
  • σκόρδο (1 σκελίδα ή σκόνη)
Μερίδες: 2-3 άτομα

Εκτέλεση 

Αφού πλύνετε καλά τα κοτοπουλάκια και τα στραγγίσετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και τα μυρωδικά.
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, κύβο μπαχαρικών και το σκόρδο λιωμένο ή σε σκόνη.
Τα βάζετε στο ψυγείο σκεπασμένα καλά με μια διάφανη μεμβράνη.
 
Στη συνέχεια καθαρίζετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε σε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά της αρεσκείας σας. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC και αφού τις σκεπάσετε τις ψήνετε για μισή ώρα στο φούρνο, πάνω-κάτω αντιστάσεις.
 

 
Όταν περάσει η μισή ώρα, ρίχνετε τις πατάτες από τη λαδόκολλα στο ταψάκι και από πάνω τοποθετείτε το κοτοπουλάκι μαζί με τη μαρινάδα. Ψήνετε στους 200oC στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου και σερβίρετε ζεστό!