Pin It
Αυτό το πιάτο είναι απλό, γρήγορο και πεντανόστιμο! Όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους και θα το απολαύσουν. 

60'

Εύκολο

2 άτομα

Λεμονάτα ρολάκια κοτόπουλου με πιπεριές και κασέρι

Λεμονάτα ρολάκια κοτόπουλου με πιπεριές και κασέρι

Απολαύστε τα λεμονάτα ρολάκια κοτόπουλου, συνδυάζοντας πιπεριά Φλωρίνης και πράσινη πιπεριά. Το κασέρι δένει άψογα με το πιάτο και βάζει τη δική του διακριτική πινελιά! 
Λεμονάτα ρολάκια κοτόπουλου με πιπεριές και κασέρι

Υλικά για τα λεμονάτα ρολάκια κοτόπουλου

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2-4 μπαστουνάκια κασέρι ή φέτες
  • 2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα 
  • 2 βέργες πιπεριά Φλωρίνης
  • 1-2 βέργες πιπεριά πράσινη
  • 2-3 πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σκόνη σκόρδου, προαιρετικά
  • Ρίγανη
Μπορούμε να πάρουμε από τον κρεοπώλη 2 στήθη κοτόπουλου έτοιμα για σνίτσελ.

Αν θέλουμε όμως μπορούμε να τα ανοίξουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι στη μέση και να τα χτυπήσουμε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες με ένα ειδικό εργαλείο ή με έναν χοντρό πλάστη.
Απλώνουμε 2 φέτες μπέικον κάθετα τη μία δίπλα στην άλλη και επάνω βάζουμε το ένα κομμάτι κοτόπουλου ανοιχτό. Αλατοπιπερώνουμε, απλώνουμε επάνω τη μία φέτα γαλοπούλας, το κασέρι και τις πιπεριές και διπλώνουμε προσεκτικά σε ρολάκι. Προσπαθούμε στο πρώτο γύρισμα να συμπεριλάβουμε και τη γέμιση.

Τοποθετούμε χαμηλά 2 οδοντογλυφίδες να κρατάνε το μπέικον επάνω στο κοτόπουλο και τοποθετούμε σε πυρεξάκι.

Μπορούμε να συνοδέψουμε τα ρολάκια κοτόπουλου με πατατούλες. 
Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και λίγο νερό ζεστό, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό μας.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη στις πατατούλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 40' και αφήνουμε δέκα λεπτά στο γκριλ να πάρουν χρώμα οι πατατούλες και να ξεροψηθεί λίγο το μπέικον.

Καλή όρεξη!!!