Pin It

Χρωματιστές Πένες/Βίδες φούρνου με πιπεριές, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Χρωματιστές και light βίδες φούρνου!

90'

Εύκολο

4

Υλικά για τις Πένες φούρνου με πιπεριές, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος


  • 1 πακέτο βίδες ολικής, πένες ολικής ή ριγκατόνι
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό
  • 1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα λευκά τεμαχισμένα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (εγώ προτιμώ light)
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, γραβιέρα ή κάποιο αγαπημένο σας κεφαλοτύρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές τεμαχισμένες σε μικρά καρέ και τα μανιτάρια σε φέτες. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν όλα μαζί για 20-30 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από το μάτι, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.


Βράζουμε νερό και ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά.

Καλό είναι να μην τα παραβράσετε. Κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κατά το σούρωμα.


Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά και έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε λίγο τυράκι τριμμένο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20 λεπτά.

Είναι πολύ νόστιμο φαγητό, ελαφρυ και τρώγεται εύκολα και κρύο.