Pin It
Σήμερα θα σας πω για ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά. Τσιπούρα και μάλιστα στη λαδόκολλα, γαρνιρισμένη με μια όμορφη σάλτσα που κάνει τη διαφορά! 
Μερίδες: 2
 
Χρόνος: 1 ώρα

Υλικά για την Τσιπούρα στη λαδόκολλα

  • 2 τσιπούρες καθαρισμένες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • μισή πράσινη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καταρχήν πλένουμε τις τσιπούρες μας καλά, τις αλατίζουμε λίγο και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα που έχουμε ετοιμάσει στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Προσοχή, η λαδόκολλα να έχει περιθώριο για να την γυρίσουμε μετά, σαν φάκελο. 
 
Έπειτα, ετοιμάζουμε την σουπερ γαρνιτούρα
 
Στο μπλέντερ μας, ρίχνουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια, τη σκελίδα σκόρδο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τη μουστάρδα. Τα χτυπάμε όλα μαζί για λίγο και τέλος, περιχύνουμε το μείγμα πάνω στις τσιπούρες. Ρίχνουμε αλατάκι, πιπεράκι και τοποθετούμε και τιε ροδέλες ντομάτας όπως φαίνεται παρακάτω.
 
Ψήνουμε στις αντιστάσεις (πάνω, κάτω) στους 180-200° C για περίπου μισή ώρα. 
 
 
Tip: Εάν θέλουμε, βάζουμε στη λαδόκολλα μαζί με τις τσιπούρες και μερικές πατατούλες...