Pin It

Αφράτα Ρολάκια Κανέλας

Θα ξετρελαθείτε με τη γεύση τους. Αφράτα ρολάκια κανέλας με μια πανέυκολη συνταγή! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν.

Προετοιμασία | 1 ώρα 20'

Ψήσιμο | 30'

Μέτριο

12 ρολάκια

Υλικά για τα Αφράτα Ρολάκια Κανέλας


Υλικά για τη ζύμη:
  • 700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9γρ.)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου ή χλιαρό
  • μισό φλ. ζάχαρη λευκή
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 αυγά
  • λίγο αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης

Υλικά για τη γέμιση

  • 80 γρ. βούτυρο μαλακό, αλλιώς ελαφρά λιωμένο
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Image

Εκτέλεση συνταγής

Ξεκινάμε τη ζύμη μας:

Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγιά και τα ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι.

Μετά ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και το αυγό και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για ένα τέταρτο.

Η ζύμη θα είναι στεγνή, δεν θα κολλάει στα χέρια και ταυτόχρονα μαλακή.

Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες κάπου ζεστά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Image
Image
Ρίχνουμε λίγο αλευράκι στον πάγκο και αδειάζουμε τη ζύμη. Ανοίγουμε με τα χέρια μας αρχικά, δίνοντας της ένα σχήμα ορθογώνιο και έπειτα με τον πλάστη συνεχίζουμε ώστε η ζύμη να έχει πάχος 1 εκατοστό. Φροντίστε να είναι λεπτή.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ - καστανή ζάχαρη, κανέλα και βούτυρο - ανακατεύουμε με το χέρι φορώντας γάντι μιας χρήσεως, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα όλα μαζί τα υλικά.

Απλώνουμε απαλά τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Image
Έπειτα, αρχίζουμε να τυλίγουμε τη ζύμη μαζί με τη γέμιση, ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη πλευρά.

Φροντίστε να μη είναι χαλαρό το ρολό.

Τέλος, κόβουμε το ρολό σε μικρά κομμάτια των 5 εκατοστών (γύρω στα 10-12 κομμάτια) και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί όπως φαίνεται παρακάτω στην εικόνα.
Image
Image
Τα αφήνουμε 15 λεπτά σκεπασμένα και έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 30 λεπτά. Μέχρι να ροδίσουν όλα και έχουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.

Σας εύχομαι Καλή Επιτυχία!