Pin It

Ένας άκρως δροσιστικό, καλοκαιρινό γλυκό που δε φαντάζεστε πόσο εύκολα γίνεται! Ο αφράτος κορμός σοκολάτα-βύσσινο θα σας ξετρελάνει όχι μόνο με τη γεύση του, αλλά και με το πόσο εύκολα το φτιάχνετε.

Συνοδεύεται και με σπιτικό παγωτάκι!

Τα Υλικά που θα χρειαστούμε για τον Κορμό μας

  • 4 αυγά
  • 40 ml ηλιέλαιο
  • 40 ml γάλα
  • 70γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. αλεύρι
  • 2 κ.σ μπέκιν
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε τα 4 αυγά.
 
  
2. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, συνεχίζουμε το χτύπημα.
 
 
3. Ρίχνουμε το γάλα.
 
4. Ρίχνουμε το αλεύρι.
 
5. Ρίχνουμε το μπέκιν.
 
6. Και τέλος, ρίχνουμε και τις βανίλιες.
 
 
Χτυπάμε το μείγμα μας λίγο ακόμη και είναι έτοιμο!
 
Αλείφουμε την επιφάνεια ενός ταψιού 30x40 εκ. και επάνω τοποθετούμε τη λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω και προσέχουμε να είναι παντού ισόπαχο και να απλώνεται σε όλη την επιφάνεια.
 
 
Ψήνετε στους 170οC στον αέρα, για 7 με 10 λεπτά. Προσοχή, να μη μείνει παραπάνω γιατί μετά θα σπάει και δεν το θέλουμε. Θέλουμε να είναι μαλακό το παντεσπάνι μας.

Αφού ψηθεί, με μια λαδόκολλα που απλώνουμε από πάνω καλύπτοντας το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο μας. Το γυρίζουμε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.
 
 
 
Έπειτα ετοιμάζετε τη γέμιση! Μπορείτε να βάλετε ό, τι σας αρέσει. Από μερέντα, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα κ.λπ.. μέχρι και κρέμα ζαχαροπλαστικής με φράουλες και πολλά άλλα. Εγώ επέλεξα μια αρκετά light επιλογή... Λιωμένη κουβερτούρα με κρέμα γάλακτος και γλυκό βύσσινο.
 
 
Αλείφετε προσεκτικά την επιφάνεια να πάει παντού η γέμιση και έπειτα το γυρίζετε να γίνει ένα σφιχτό ρολό.