Pin It

Ο αγαπημένος μας χαλβάς! Μπορούμε να τον πούμε αλλιώς και ο χαλβάς του πατέρα, αφού μας τον φτιάχνει κάθε χρόνο και κάθε φορά είναι και ακόμα καλύτερος. 

Υλικά που θα χρειαστούμε για τον Χαλβά Φαρσάλων

  • 1 λίτρο νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. λάδι σπορέλαιο
  • 240 γρ. κορν φλάουρ
  • λίγο αλάτι
  • 300γρ. ζάχαρη για την καραμέλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ζεστό μάτι να κάψει, ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μια κατσαρόλα ρηχή. 

 

Σε ένα μπολ βάζουμε το 1 λίτρο νερό, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ. Έπειτα προσθέτουμε και το αλάτι.

 

Ρίχνουμε στο σκεύος που έχουμε στη φωτιά λίγη από τη ζάχαρη που έχουμε για την καραμέλα και ανακατεύουμε συνέχεια με μία κουτάλα.

Ρίχνουμε και σε δόσεις την υπόλοιπη ζάχαρη για την καραμέλα και ανακατεύουμε ξανά για να λιώσει καλά και να πάρει χρώμα.

 


Αφαιρούμε από τη φωτιά το σκεύος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το μπολ που ετοιμάσαμε πριν.

Βάζουμε ξανά το σκεύος επάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε καλά για 5 με 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η καραμέλα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

Όταν ο χαλβάς αρχίσει να πήζει και πάρει χρώμα, ρίχνουμε και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα μέσα, ανακατεύουμε συνεχώς να γίνουν ένα με το μείγμα και γυρίζουμε το μείγμα να ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές ομοιόμορφα.

Όταν είναι έτοιμος o χαλβάς, τον απλώνουμε όσο είναι ζαστός σε ένα ταψί 32x25 εκ.

Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ζάχαρη και καίμε την επιφάνεια με ένα φλόγιστρο για να καραμελώσει και τον αφήνουμε να κρυώσει.

 

Έμπνευση: www.akispetretzikis.com