Pin It
Αν σας αρέσει το cheesecake φτιάξτε μια υπέροχη τούρτα γενεθλίων cheesecake με βάση brownies

Προετοιμασία + Ψήσιμο | 60'

Αναμονή | 4-6 ώρες

Εύκολο

1 τσέρκι 26 cm διάμετρο

Image

Τούρτα Cheesecake με βάση Brownies!

Αυτό το τόσο αγαπημενο μας επιδόρπιο ή γλυκό, έχει ελληνική καταγωγή! Το πρώτο cheesecake, φτιάχτηκε από τους Αθηναίους το 230 μ.Χ. Και ναι, άλλη μια συνταγή που προέρχεται από τους αρχαίους Έλληνες.

Το cheesecake δεν ήταν πάντα όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Αργότερα, αφού ανακαλύφθηκε η κρέμα τυρί από έναν αμερικανό γαλατά, αποτέλεσε το βασικό συστατικό του και έγινε όπως το γνωρίζουμε σήμερα!

Απολαύστε το και σε αυτή την εκδοχή του λοιπόν!

πηγή πληροφοριών: mixanitouxronou.gr

Υλικά για την τούρτα cheesecake:



Για τη βάση brownies:

  • 230 γρ. βούτυρο (όχι φυτικό)
  • 175 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή και περισσότερο 
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακή για γλυκά
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 155 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακό σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι


Για την κρέμα τυριού:

  • 800-900 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική ή 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300-400 ml κρέμα γάλακτος για γλυκά
  • σταγόνες σοκολάτας

Για τη διακόσμηση:

  • 1 συσκευασία θρυμματισμένα μπισκότα Oreo για την επιφάνεια της τούρτας
  • χρησιμοποιούμε τη γέμιση από τα μπισκότα (λευκή, σοκολάτα ή φράουλα) μαζί με 200 ml κρέμα γάλακτος
  • πουράκια, προαιρετικά
  • χρωματιστή τρούφα, χρωματιστά κουφετάκια κλπ, προαιρετικά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα κομμένα σε κομμάτια.
Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λευκή και την καστανή ζάχαρη μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια μαλακή σπάτουλα να ενωθούν με το μείγμα σοκολάτας.
Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι (26 cm διάμετρος) αν θέλετε σε μικρότερο, θα κάνει μια χαρά αυτή η ποσότητα, π.χ. 24cm.

Βάζουμε μια λαδόκολλα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Για να κολλήσει καλά στον πάτο και στο πλάι η λαδόκολλα, αλείφουμε το σκεύος με λίγο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180oC για 35 λεπτά. Δεν πρέπει να ψηθεί περισσότερο, ούτε λιγότερο. Αφήνουμε τη βάση brownies να κρυώσει καλά πριν προχωρήσουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά.

Προσθέτουμε αργά την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε.

Μπορούμε να βάλουμε λιγότερη κρέμα τυρί αν θέλουμε, αλλά παράλληλα πρέπει να μειώσουμε και την κρέμα γάλακτος να μη γίνει ρευστή η κρέμα και δε στέκεται.
Προσθέτουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας ή και περισσότερες, ανακατεύουμε ελαφριά και ρίχνουμε την κρέμα τυριού επάνω στη βάση που έχει κρυώσει καλά. Απλώνουμε να πάει παντού και να έχει το ίδιο πάχος και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.  

Τη βάση, την βγάζουμε προσεκτικά πό το τσέρκι μαζί με τη λαδόκολλα, αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και την ξαναβάζουμε στο τσέρκι με προσοχή να μη μας σπάσει. Και συνεχίζουμε με την κρέμα τυριού.

Για τη διακόσμηση: Βάζουμε σε ένα μπολ 200 ml κρέμα γάλακτος, (μαζί με την κρέμα από τα μπισκότα αν χρησιμοποιήσουμε μπισκότα) και χτυπάμε καλά για 8-10 λεπτά. Θα αργήσει να σφίξει, μην απογοητευτείτε όμως. Γίνεται μια πολύ ωραία και ελαφρυά σαντυγή για τη διακόσμηση της τούρτας σας! 

Καλή Επιτυχία!!!