Pin It

Τραγανά Cookies με νιφάδες βρώμης

Σε λιγότερο από 30' απολάυστε νόστιμα και τραγανά cookies με νιφάδες βρώμης!
play-but.png

25'

Εύκολο

12 cookies

Υλικά για τα Cookies με νιφάδες βρώμης


  • 100 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 115 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. αλέυρι γοχ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • μισό κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 120 γρ. νιφάδες βρώμης (συνήθως rolled oats)
Image

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε την καστανή με τη λευκή, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα. Μόλις γίνει ένα μαλακό ομοιγενές μείγμα, ρίχνουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε ξανά για λίγο.

Τώρα ρίχνουμε το αλέυρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το αλάτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στο τέλος ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα.

Με ένα κουτάλι της σούπας ή έναν στρογγυλό δοσομετρητή, παίρνουμε ισόποσες ποσότητες μείγματος και τις τοποθετούμε στο ταψί (σε στογγυλό σχήμα) με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 4 εκ.

Τα cookies κατά το ψήσιμο θα απλωθούν!

Ψήνουμε τα cookies βρώμης σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC - 180oC ανάλογα τον φούρνο, για 10 λεπτά. Και λέω ανάλογα τον φούρνο γιατί κάποιοι φούρνοι έχουν περισσότεροι δύναμη στους 180oC από άλλους, γι' αυτό προσοχή.

Μόλις ροδίσουν από πάνω, είναι έτοιμα!

Στα 8 λεπτά θα είναι ακόμη μαλακά από πάνω, στα 9 λεπτά θα αρχίσουν να σφίγγουν. 

Σερβίρετε για πρωϊνό είναι υπέροχα! Καλή Απόλαυση!
Image