Pin It

Έγινε ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, με μικρές, δικές μου παραλλαγές για να μπορώ να το ευχαριστιέμαι συχνά! Είναι ελαφρύ, εύκολο και γρήγορο Cheesecake, με άρωμα 15Αύγουστου!

Χρόνος: μισή ώρα με 45 λεπτά

Cheesecake ελαφρύ, εύκολο και γρήγορο 

Υλικά για τη βάση

  • 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 150 - 200 γρ. βούτυρο flora

Υλικά για την κρέμα

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • μαρμελάδα ροδάκινο

Προετοιμασία βάσης

Αρχικά ρίχνουμε λίγα λίγα τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε, ρίχνοντάς τα στο τσέρκι που θα χρησιμοποιήσουμε (23 cm).

Όταν τελειώσουμε με τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και περιχύνουμε το μπισκότο, ανακατεύοντας αργά να πάει παντού. Με μια σπάτουλα ή το πίσω μέρος του κουταλιού που χρησιμοποιήσαμε, πατάμε το μπισκότο να γίνει λεία η επιφάνειά του και είμαστε έτοιμοι! 
 
 
Αφήνουμε πιο πέρα τη βάση και συνεχίζουμε με την κρέμα.

Προετοιμασία κρέμας

Στο μίξερ, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε στο χαμηλό, ενώ ταυτόχρονα ρίχνουμε αργά την κρέμα γάλακτος
 
 
Χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα όλα τα υλικά.
 
Τέλος, ρίχνουμε αργά την κρέμα στο κέντρο της βάσης και ισιώνουμε με μία σπάτουλα ή το κουτάλι που χρησιμοποιήσαμε.
 
 
Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά, για τουλάχιστον 4 με 5 ώρες. 
 
Εγώ, το φτιάχνω από το προηγούμενο βράδυ, το βάζω στο ψυγείο με διάφανη μεμβράνη και την άλλη μέρα βάζω τη μαρμελάδα ροδάκινο!

Tip: Μη χρησιμοποιήσετε τελείως light κρέμα γάλακτος, γιατί η κρέμα δεν θα σφίξει όσο πρέπει.

Καλή Επιτυχία!